póráz és szájkoaár

2017.10.10. 15:44

Ebzárlat és legeltetési tilalom több somogyi településen

Csak pórázon és szájkosárral lehet kivinni a kutyákat a házból az ebzárlat ideje alatt.

Gy. Zs.

Október 7-12. között veszettség ellen vakcinázzák a rókákat a megyében. A megyei kormányhivatal kaposvári járási hivatala lapunk megkeresésére közölte: a csalétkeket repülőgépről szórják a megye déli határának teljes hosszában, 50 kilométer mélységig. Ez a csurgói, barcsi és a nagyatádi járás teljes területét, illetve a marcali és a kaposvári járás déli területei érinti. A vakcinázás miatt elrendelt korlátozások, ebzárlat és legeltetési tilalom a teljes érintett területre vonatkoznak.

Az október 7 és 27 közötti zárlat alatt minden kutyát és macskát elzárva kell tartani – hívta fel több portál a figyelmet. A kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok ne érintkezhessenek más állattal vagy emberrel. De nem feltétlenül kell elzárni vagy megkötni az ebeket zárt udvarban akkor, ha nem tudnak kiszökni onnan. Csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni a kutyát a tartási helyéről. A település területéről pedig csak úgy vihető ki kutya vagy macska, ha érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkeznek, s ha hatósági állatorvos vizsgálat után engedélyezte ezt.

Az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek, a fegyveres erők és fegyveres testületek kutyái, a katasztrófa-mentő ebek, a segítő és terápiás négylábúak mentesek a korlátozás alól. Az ebzárlat alatt befogott kóbor „húsevő” állatokat hatósági megfigyelés alá kell helyezni a zárlat időtartamára. Az állatok befogásáról az önkormányzat gondoskodik. Állatok nem hajthatók legelőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!