ságvár

2021.10.04. 09:25

Kitehették az ablakba, amit a picik rajzoltak

Különféle országos programsorozatokhoz csatlakozva 11. alkalommal rendezik meg az Őszi Kulturális Heteket Ságváron.

Gamos A.

Elsőként a Képes-fához kirándultak, ami egykoron az andocsi búcsúra igyekvő zarándokok pihenőhelye volt. Itt tartott ökumenikus megemlékezést a Ságvárért Egyesület, a közel 400 éves tölgyfa árnyékában szeretetvendégségen beszélgettek egymással a résztvevők.

A Köszönjük Magyarország! keretében komolyzenei koncertet adtak Szabó-Szilágyi Éva és Kóbor Tamás énekművészek, míg a jazz világába Rátonyi Róbert zongoraművész „kalandozott” a református templomban. A Nyitott Templomok Éjszakáján Pintér Béla, a magyar dicsőítő zene kiemelkedő alakja lépett fel szintén a reformátusoknál. „Indulj el egy úton…!” tematikus sétára hívták a helybelieket; a régi ságvári főutcán nosztalgiázhattak, miközben Fónai Ferencné Bándi Erzsébet történeteit, anekdotáit hallgatták.

Olyan műsorok, programok is voltak, illetve lesznek, melyek a gyerekek érdeklődésére is számot tarthatnak. Kíváncsian és nagy érdeklődéssel nézték Öko Benő kalandjait a Csudatáska Társulattól, miközben bekapcsolódtak kicsik-nagyok az előadásba. Kovács Gábor muzsikus hétfőn hulladékokból hangszerkészítő kézműves foglalkozást tart sok zenével a művelődési házban. Ugyancsak bevonták az ifjú korosztályt a Viszlát nyár! rajz- és fotópályázatba, melyre összesen több mint 140 alkotás érkezett. A rajzokból ablaktárlatot, míg a fényképekből virtuális kiállítást nyitottak a művelődési ház közösségi oldalán. Az irodalomkedvelők sem unatkozhattak, Gogol Egy őrült naplója című monodrámáját Ács Tamás színész mutatta be. Az Őszi Kulturális Heteken belül lesz még Trianon-est, és a helyi színkör is fellép.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!