Sötétben tapogatóztak

2017.08.04. 15:28

241 fogyasztót érintett a kaposvári áramszünet

Sötétbe borult a Kossuth Lajos utca környéke csütörtökön este, sok lakó bosszankodott az áramkimaradás miatt.

K.G.

Egy 82 éves olvasónk fordult hozzánk, az idős hölgy arról számolt be, hogy egy közeli pékségben is kellemtelenséget okozott az áramhiány, és csak hajnali fél 4 után jött vissza az ipari áram. Nála 23 óra után állt helyre a szolgáltatás.

– Este 19 óra 8 perckor Kaposváron, a Munkácsy gimnáziumnál lévő transzformátorban történt meghibásodás, ami miatt egy nagyobb beavatkozásra, a transzformátor gép teljes cseréjére volt szükség – közölte kérdésünkre Varga Ivett, az E.ON Hungária Zrt. kommunikációs munkatársa. – A beavatkozást hátráltatta, hogy a darus munkagéppel a transzformátort nem lehetett megközelíteni, néhány bokrot az új transzformátorgép behelyezéséhez el kellett távolítani. A meghibásodás 241 ügyfelünknél okozott áramszünetet. Ahol lehetett, egy másik irányból való betáplálással biztosítottuk az áramellátást az érintettek számára. Ez az oka annak, hogy az ügyfelek jelentős része rövidebb áramszünetet érzékelt. Az új transzformátorgép éjjel 2 óra 58 perc óta üzemel, és a normál ügymenet szerint történik az áramszolgáltatás.

A hőség ideje alatt az E.ON felülvizsgál minden tervezett üzemszünetet

A tartós kánikulára való tekintettel az E.ON áttekinti minden üzemszünettel járó tervezett beavatkozását, annak érdekében, hogy a tartós hőségben a hűtéshez szükséges villamos-energia rendelkezésre álljon a lakosság számára. Ahol lehetséges lerövidítik, vagy átütemezik a feladatokat, közölte a társaság. Bíznak abban, hogy a tervezett munkálataink későbbre halasztásával hozzájárulunk ahhoz, hogy a szokatlanul forró időjárás könnyebben elviselhető legyen ügyfeleink számára.A tervezett üzemszünettel járó hálózatfejlesztési munkálatokat 30 nappal azok tervezett időpontja előtt kezdik előkészíteni a szakemberek, ilyenkor a várható időjárásra vonatkozó információjuk még nincsen. A rendkívüli hőségre való tekintettel az E.ON azonban minden olyan tervezett beavatkozást áttekint, és dönt annak esetleges átütemezéséről vagy rövidítéséről, mely áramszünettel járna. E hét folyamán számos beavatkozást halasztottak el, ütemeztek át és ezt az intézkedést a hőségriadó ideje alatt továbbra is fenntartják. Ahol lehetséges a legszükségesebb beavatkozásokra rövidítik, vagy későbbi időpontra halasztják a munkálatokat. Azokban az esetekben, ahol a szolgáltatást közvetlenül veszélyeztető helyzet áll fenn, a szükséges beavatkozást elvégzik a szakemberek.

A tervezett rekonstrukciós munkálatok a villamosenergia-szolgáltatás biztonságos és zavartalan biztosításához szükségesek, ezért az elhalasztott munkálatokat későbbi időpontban fogják elvégezni a szakemberek. Az új időpontról az érintett ügyfelek szórólapon, 15 nappal a munkálatok megkezdése előtt tájékoztatást kapnak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!