Figyeljünk oda!

2017.08.31. 11:19

Odafigyeléssel megelőzhető a tragédia

Lakosságtájékoztató konferenciát szervezett a Kaposvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség: a halálos és a személyi sérüléses tűzeseteket kívánják megelőzni a szakemberek.

Harsányi Miklós

Az egyházi és karitatív szervezeteken kívül a társasházak és lakásszövetkezetek közös képviselői valamint az önkormányzatok közbiztonsági referensei is részt vettek a találkozón.

– A lakosság minél szélesebb körű tájékoztatása az alapvető tűzoltási és tűzmegelőzési információkról: ez volt a rendezvény fő célja – közölte Bázelné Mihályka Szabina megyei katasztrófavédelmi szóvivő. – A szervezők, a résztvevő szervezetek közvetítésével megelőzési ismereteket és tájékoztató anyagokat juttatnak el a tűzesetek hatásainak leginkább kitett célcsoportokhoz.

Szó esett az ősz időszak veszélyeiről, így a mustgáz okozta balesetekről, de az elektromos és konyhai tüzek megelőzéséről, s a dohányzás és a nyílt láng veszélyeiről is hallhattak a résztvevők, akárcsak a tüzelő és fűtőberendezések, illetve a gázkészülékek szabályos használatáról. Szakemberek előadásukban egyebek mellett kitértek a szén-monoxid-mérgezés kialakulására, a szabadtéri tűzesetekre valamint az égéstermék-elvezetők használatával kapcsolatos eltiltásokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!