alkotás öröme

2019.12.07. 20:00

Egyedi kézműves ajándékok karácsonyra

Csillagok kukoricacsuhéból, angyalok gyöngyből és rozmaringgal díszített mártott gyertyák. Tizenharmadik alkalommal rendezte meg a Kaposszerdahelyért Egyesület a karácsonyi alkotótáborát, ahol a gyerekek ajándékokat készíthettek családjaiknak.

Góz Lilla

– Lassabban, ezt még mártani kell – mutatta a gyertya mártás fortélyait Farkas-Túri Enikő. Paraffinból és méhviaszból készültek a színes gyertyák, amelyeket rozmaringgal és csipkebogyóval díszítettek. Czibula Gréta nagy igyekezettel vetette bele magát a gyertyakészítésbe.

 

– Nagyon élvezem, hogy kreatívkodhatok, a csuhéból készült szívecskémet anyukám kapja, a gyertyán még gondolkozom – tette hozzá a kaposszerdahelyi kislány. A Juhász testvéreknek az agyagozás volt a kedvence. A korongozással készült pohár a szülőké lesz, a gyöngy angyal pedig a mama ajándéka. Készültek origami technikával adventi koszorúk, valamint monogramokat is rajzoltak, amelyeket Rónai Attila, a tábor ötletgazdája koordinált. Barna Diána pedig fakorongra festett akrillal angyalkát a gyerekekkel. Tizenharmadik alkalommal hét alkotóművész segítségével közel ötven gyermek vett részt a táborban.

– Nagyon sok tehetséges művész él Kaposszerdahelyen, akiket fontos, hogy megismerjenek a gyermekek és segítségükkel olyan kézműves alkotásokat készíthetnek, amelyekkel családjaikat meglephetik az ünnepekkor – mondta el Mester József, a Kaposszerdahelyért Egyesület elnöke. Hozzátette: borjúpaprikás került az asztalra ebédkor, valamint uzsonnával is megvendégelték a gyerekeket. Az önkormányzat jóvoltából pedig mindenki csokimikulással térhetett haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!