Visszaszámlálás

2017.08.02. 15:18

Érkeznek a tankönyvek az iskolákba

Megérkeztek az első tankönyvcsomagok Kaposvárra. A Kodály Zoltán Központi Általános Iskolába leszállította a Magyar Posta a 2017/18-as tanévre szánt könyveket.

Koszorus Rita

Vészesen közeledik az iskolakezdés a tanulók számára, hiszen néhány iskolába már meg is érkeztek az oktatáshoz elengedhetetlen eszközök, a tankönyvek.

A köznevelési intézmények országosan 12 millió kiadványt rendeltek a diákok számára. Elsőtől kilencedik évfolyamig minden diák ingyen kapja az oktatáshoz szükséges köteteket, tíztől tizenkettedik évfolyamig pedig csak az arra rászorulók számára ingyenesek a tankönyvek. Így a diákok több, mint 60 százaléka, 1,1 millió tanuló juthat hozzá a tanuláshoz elengedhetetlen eszközökhöz.

A Kelbelsberg Központ arról tájékoztatta lapunkat, hogy a 2017/18-as tanévben Somogy megyében valamivel több, mint 22360 diák kap ingyen tankönyvet. A Kaposvári Tankerületi Központ illetékességi területéhez tartozó intézményekben 13323 diák, összesen 159 ezer 5 darab kötetet, míg a Siófoki Tankerületi Központ területén 9039 diák 113 ezer 146 darab könyvet vehet át, amelyekért nem kell fizetniük.

A tankönyvek kiszállítását már megkezdték és hónap végéig minden iskolába megérkeznek a csomagok. A kaposvári Berzsenyi Dániel Általános Iskolába csak augusztus 10-én érkeznek a könyvek, míg a Lorántffy Zsuzsanna Református Iskolába augusztus 8-án szállítják le a köteteket.

A könyvek ugyan ingyenesek, de – az elsős és másodikos nebulókon kívül a többiek – tartós tankönyvként kapják meg, vagyis könyvtári könyvként kezelik azt. S ezekre természetesen vigyázniuk kell a diákoknak és év végén le kell adni őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!