Erre-arra

2017.09.13. 18:22

Felújítják a csurgói és a balatonszabadi utat is

Jövőre fontos útfelújításokat terveznek Somogyban: a fejlesztések révén közel 17 kilométernyi útszakaszt korszerűsítenek a kivitelezők.

2017-09-14

– Jelenleg Somogyban az R67-es út építése zajlik – közölte érdeklődésünkre Kósa Veronika, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. mb. kommunikációs osztályvezetője. A társaság mérnökségei az ilyenkor szokásos kátyúzási, növénygondozási továbbá árok karbantartási és tisztítási munkálatokat végzik. Számos feladaton van túl a csapat. Megtudtuk: a Kaposvárt elkerülő úton – mintegy 3,9 kilométernyi hosszúságban – az év elején újulhatott meg a burkolat százmillió forint értékben, míg a nyári nagy karbantartási munkálatok során több szakaszon sikerült a burkolatot felújítani. Így például a 61-es, illetve a 66-os főút körforgalmú csomópontjában és annak környezetében, továbbá Kutas és Beleg között egy szakaszon, s a Kaposvár-Fonyód összekötő úton Somogyvár előtt, a lullai bekötőúton, s Andocs után a Kaposvár-Szántód összekötő úton. A társaság ezekre a szakaszokra 240 millió forintot fordított. Kisebb útjavításokra további 200 millió forinttal számoltak, így a felületi bevonat készítése és a mart aszfaltos útfelújításon kívül kátyúzásra is. Kósa Veronika közölte: 2018-ban jelentős felújítások valósulhatnak meg megyénkben.

Az egyik operatív programban két út négy szakaszának korszerűsítésére is sor kerülhet: a 6819-es jelű út Berzence és Csurgó közötti szakasza valamint a 6403-as út Ádánd és Balatonszabadi közötti része. A program keretein belül 2,7 milliárd forintból mintegy 17 kilométernyi útszakasz újulhat meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!