Somogyi Hírlap

2017.07.27. 15:40

Folytatódnak a Szent László emlékév programjai Somogyváron

Szent László király kiemelkedő személyisége a magyarság történelmének, akinek hősies lelkületét, lovagiasságát, országépítő uralkodását sok évszázada csodáljuk.

Koszorus Rita

Nagy sikert aratott a Szent László emlékév kapcsán a somogyvári Bencés Apátság romterületén tartott négy napos rendezvénysorozat. Ám a lovagkirályról szóló megemlékezéseknek még koránt sincs vége, mondta Móring József Attila országgyűlési képviselő, a somogyvári Nemzeti Emlékhelyen tartott sajtótájékoztatóján.

– Augusztus 5-én délután családi programok fogadják az ide látogatókat – ismertette a kormánypárti honatya. Móring József Attila hozzátette: ezen a napon 20 órai kezdettel a Felvidéki Rockszínház előadásában az Urunk László! Téged áldunk! – Legendák nyomában! nagy sikerű rockoperát tekinthetik meg az érdeklődők.

– Szent László király kiemelkedő személyisége a magyarság történelmének, akinek hősies lelkületét, lovagiasságát, országépítő uralkodását sok évszázada csodáljuk – fogalmazott Móring József Attila. – Trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója kiváló alkalmat teremtett egy széles körű programsorozatot megvalósító tematikus év meghirdetésére 2017-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!