Gyakorlat

2017.10.26. 15:27

Füst borította a csurgói gimnáziumot

Gyakorlatot tartottak a gimnáziumban. Az intézményt fegyelmezetten hagyták el a diákok a tűzjelzés – három hosszú csengetés – után, a pedagógusok azonban öt tanulóról nem tudtak számot adni: ez volt a bevetés feltételezése.

Harsányi Miklós

A Csokonai Vitéz Mihály református gimnázium és általános iskola második emeleti szobájában keletkezett a tűz, a füst elárasztotta az emeleti folyosót. A kollégium személyzete azonnal megkezdte a diákok kimenekítését. – A tanári kar létszám ellenőrzést végzett, s az elsőként helyszínre érkező nagyatádi hivatásos tűzoltókat arról tájékoztatták, hogy öt tanuló hiányzik – tudtuk meg. – Két diák az udvaron bújt el, ám időközben előjöttek rejtekhelyükről. A másik három középiskolást a barcsi és marcali valamint a feltételezés szerint káresettől érkező csurgói egységekkel kiegészülő állománynak kellett megkeresnie az átláthatatlan füst borította emeleten. A váratlan pánikhelyzetben elrejtőzött fiatalokat rövid idő kimentették a tűzoltók, s több irányból, négy vízsugárral fékezték meg a lángok tovább terjedését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!