Fesztivál

2017.07.09. 17:50

Gyümölcsfesztivál és akadályverseny Látrányban

Ezernél is több látogató kóstolhatott hagyományos és különleges lekvárokat, valamint szörpöket a negyedik Látrányi Lekvár és Gyümölcs Fesztiválon. A háromnapos rendezvényen puncsos cseresznye, barack-fehércsokival, levendulás baracklekvár, illetve akáczselé citromfűvel is főtt kondérokban.

Koszorus Rita

Sőt a fesztiválon elkészítették Látrány lekvárját is, amelyhez az alapanyagot a környéken termelő gazdák adták össze. A rendezvényen a legjobb gyümölcsíz végül a hagyományos málnalekvár lett a zsűri véleménye alapján.

Házi szörpök is készültek az egész környéket megmozgató gasztronómiai rendezvényen, ezek közül is a klasszikusnak nevezhető került ki legjobbként, egy meggyszörpöt ítéltek a legfinomabbnak a bírák.

A rendezvény ötletét négy éve az adta, hogy a település környékén sokan foglalkoznak gyümölcs termeléssel, így adott volt az alapanyag egy ilyen fesztiválhoz. Másrészről azonban fontos Látrányban a hagyományok ápolása, ennek érdekében egyébként a Lekvárdában a helyi énekkar asszonyai bemutatták azt is, miként készül az igazán isteni gyümölcsíz.

A rendezvényen egyébként 7,5 kilométeres 25 akadállyal nehezített futás is színesítette a programot, valamint kulturális egyesületek és a Látrányi Ifjúsági Tűzoltó Egyesület is bemutatkozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!