Meglepetés csomag

2017.09.05. 17:07

Gyurma, festék, ceruza: ajándékot kaptak a kaposvári ovisok

Ötszáz óvodakezdő csomagot ajándékoz a gyermekeknek az E. On: az első támogatást kedden Kaposváron vették át az apróságok. A gyurma, a zsírkréta mellett kézműves eszközöket is kaptak az ovisok.

Harsányi Miklós

– Nem érkeztünk üres kézzel – köszöntötte az ovisokat Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója. Iskolakezdés együtt! – ezzel a jelszóval idén is segélyakciót indított útjára a szervezet, melyhez az E.On ismét csatlakozott, s ötmillió forint értékű támogatással járult a projekthez. Az áramszolgáltató 2017-ben egy új kezdeményezéssel az óvodásokra is gondolt: a kastélyosdombói Családok Átmeneti Otthonában élő gyermekeken kívül az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári Szociális és Fejlesztő Központjának apróságai, illetve a helyi hátrányos helyzetű családok óvodakezdő gyermekei kapnak ajándékot.

– Kaposváron 183, Somogyban összesen 295 gyermek kap a felajánlásból – közölte Varga Ivett, az E.On szóvivője. – Tudjuk, hogy az óvodakezdés jókora kiadást okoz a családoknak, s ehhez kíván segítséget nyújtani a társaság. Olyan holmihoz jutnak a gyermekek, amelyek hasznosak számukra.

A kézműves eszköz, a gyurma, a színes ceruza és a festéken kívül tornazsák, tornaruha és tisztasági cikkek is megtalálhatóak az adományban. Gáncs Kristóf, a segélyszervezet kommunikációs igazgatója kiemelte: stratégiai partnerük az E.On, s közös értékekre épülő programokat szerveznek. Céljuk, hogy minél többen részesüljenek a hatékony támogatásban. Borhi Zsombor kaposvári alpolgármester megköszönte az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját és a cég támogatását, s köszöntőjében hangsúlyozta: fontos, hogy az óvodába, iskolába járó gyermekeknek minden felszerelése meglegyen, amely a tanuláshoz, fejlődéshez szükséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!