kiállítás

2018.01.09. 18:11

Hatalmas az érdeklődés a Seuso-kincsek iránt

A tízezredik látogató is jegyet váltott a Nemzeti Múzeum Kaposváron látható Seuso kiállítására.

Koszorus Rita

A szerencsés Lengyel Hegedűs Mónika gyermekeivel érkezett a Rippl-Rónai Múzeum kiállítótermébe megcsodálni a római nemes ezüst lakomakészletét. Belépéskor Szita Károly, Kaposvár polgármestere és Ábrahám Levente múzeumigazgató fogadták a meglepődött családanyát és gyermekét Noémit. Könyvcsomagot kapott a tízezredik látogató, s Szita Károly polgármester megköszönte a látogatást. – A gyerekeket nagyon érdekelte a Seuso kiállítás, ezért eljöttünk – mondta Lengyel Hegedűs Mónika. – Mindenkinek ajánlom, hogy tekintse meg a Seuso-kincset, főleg mivel itt van Kaposváron. Nem mindenkinek van lehetősége felmenni Budapestre egy kiállítást megnézni.

A Seuso-kincs vándorkiállítás alig két hete nyílt meg Kaposváron, az ország harmadik a régió pedig egyetlen kiállítási helyszíneként. Az elmúlt hétvégén nagy volt a forgalom a tárlaton, hiszen négy nap alatt ötezren váltottak jegyet a tárlatra. A római kori színezüst étkészlet január 21-ig megtekinthető a Rippl-Rónai Múzeumban, Kaposváron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!