Nyaralás

2017.07.13. 17:19

Itthon pihennek, Somogyban a magyar családok

Koszorus Rita

Egyre több magyar család látogatja a hazai fürdőket. A komplexumok igyekeznek kisebb-nagyobb fejlesztésekkel becsábítani a vendégeket. A Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ is gondoskodott arról, hogy az idei szezonban is minél több turista látogasson el a Dráva-menti város fürdőjébe. – Gyerekeknek kinti élményparkot alakítottunk ki – mondta Szakos Gábor, fürdővezető. – És a gyerekes családok nagyon örültek neki, hogy napvitorlákkal a szabadtéri gyerekmedence egy részét lefedtük. Így egész nap tudnak pihenni, szórakozni a vízben anélkül, hogy leégnének.

Szakos Gábor hozzátette: sokszor az ország másik feléből jönnek hozzájuk – akár egy napra is – vendégek, de a legtöbb látogató a környező településekről, városokból érkezik családjával kikapcsolódni.

A Balaton napsütésben és esőben is a riviera, hiszen a Galerius Fürdő mindig várja a csobbanni vágyókat. Balogh Renáta, fürdővezető kérdésünkre elmondta, idén már 10 százalékos forgalomnövekedést könyvelhettek el. Csak júniusban tizennégyezren váltottak jegyet a családbarát komplexumba. Ennek megfelelően elsősorban kisgyermekes családok pihennek a siófoki fürdőben. – Egyre több magyar család látogat a fürdőnkbe – mondta lapunknak Balogh Renáta. – Mindent meg is teszünk azért, hogy jól érezzék magukat, erről gondoskodik kilenc medencénk és három csúszdánk, amelyek egész napos szórakozást nyújtanak minden korosztálynak. – Sőt az idei évtől már nyáron is lehet szaunázni, amely szemmel láthatóan növelte a forgalmat, tette hozzá a komplexum vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában