Elismerés

2017.11.17. 18:13

Közösségépítő szociális munkások

Kaposváron a szociális munka napját ünnepelték pénteken a városháza dísztermében: elismeréseket adtak át a szakembereknek, s méltatták áldozatos tevékenységüket. Berzencén is köszöntötték azokat, akikre folyamatosan számíthat a közösség.

Harsányi Miklós

– A szociális munka napján ráirányítjuk a figyelmet azokra a szakemberekre, akik az év minden napján segítik, gondozzák segítségre szoruló honfitársainkat – mondta ünnepi köszöntőjében Oláh Lajosné alpolgármester. – Akik felkészülten, elkötelezetten és magas szakmai színvonalon fáradhatatlan és nélkülözhetetlen munkásai annak, hogy a magyar társadalom befogadó, összetartó és a nehézségekkel küzdő emberekkel korrigált közösség legyen.

– De vajon az év többi napján megbecsüljük őket? – tette fel a kérdést Oláh Lajosné, aki egy szociális munkásnak készülő fiatal lány blogbejegyzésén át mutatta be a szakemberek hivatástudatát. Tevékenységük kapcsán arról is szólt: rendkívül sokat tesznek azért, hogy a lélek egészséges legyen.

– Időről időre azonban meg kell állni, erőt gyűjteni és ünnepelni, mert a segítőknek is kell a támasz – hangsúlyozta Oláh Lajosné. – Kell az, hogy köszönetet mondjunk nekik, hogy egy közösség kifejezze az irántuk érzett háláját és megbecsülését. A szociális munka napján önök az ünnepeltek: ilyenkor megpróbálunk visszaadni valamit abból a törődésből, odafigyelésből, amit önök az év 365 napján gyakorolnak.

Gelencsér Attila országgyűlési képviselő kiemelte: Magyarországon 900 ezer embert lát el a szociális ágazat mintegy 93 ezer dolgozója, mely szerinte Európa egyik legjobb, legszolidárisabb rendszere. Szita Károly, Kaposvár polgármester a szociális munkások tevékenységét méltatva rámutatott: rendkívül sokat tesznek a közösségért. Az ünnepségen elismerést kapott Ekker Erika házi gondozó, a szociális központ munkatársa, Koósné Batykó Éva, a Kaposvári Humánszolgáltatási Gondnokság csoportvezetője, Lenhofferné Salamon Éva, a gondnokság járási csoportvezetője, Vajda József, a Liget Időskorúak Otthonának gépkocsivezető-karbantartó-gondnoka, s azokat is köszöntötték, akik korábban központi elismerésben részesültek.

Főigazgatói dicséretet kaptak

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltsége is pénteken ünnepelte a szociális munka napját, melynek a Szeretet Szociális Otthon berzencei telephelye adott otthont. Szőke József, az intézmény igazgatója köszöntötte a jelenlévőket, a rendezvényen részt vette Szászfalvi László országgyűlési képviselő is. Az ágazatban dolgozók ünnepnapja alkalmából a somogyi szociális és gyermekvédelmi intézményekben dolgozók kiemelkedő színvonalú szakmai munkáját is elismerték. Az intézményektől és a kirendeltségtől nyolcan főigazgatói dicséretben részesültek, hatan elismerő oklevelet vehettek át. Ebből az alkalomból adták át a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által létrehozott Életmentő-díjat is. Ez utóbbit Somogyból idén ketten vehették át Tóth László Norberttől, a megyei kirendeltség igazgatójától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában