csonkítás

2017.09.04. 19:25

Letarolták a csodaszép tujáit

Barbár módon csonkolták le az általa 35 éve ültetett csodaszép tujákat, panaszolta olvasónk, Kovács Csaba nyugállományú honvéd ezredes, Kazinczy utcai lakos Kaposváron.

K.G.

Torzók maradtak a szeretett dísznövényeiből, melyeket az utcafrontra ültetett. Oldalt lenyesték az ágait, de fogalma sincs arról, hogy ki tehette. Nem volt éppen odahaza, csak a felesége tartózkodott a házban, de ő nem látott semmit az esetből. Szerinte nem volt ok a pusztításra, mert a puha ágak ugyan maximum 50 centire lógtak be az úttest fölé, de nem akadályozták a közlekedést, legalábbis neki emiatt még senki sem tett panaszt. Évtizedek óta nem voltak útjában senkinek a tuják, állította. A legnagyobb bánata az, hogy miért nem szóltak neki, a tulajdonosnak, mert akkor ő minden további nélkül megmetszette volna a növényeit úgy, hogy azok esztétikusak maradnak. Ehelyett megkérdezés és felszólítás nélkül letarolták a fáit, a levágott ágakat pedig otthagyták az árokban. Kovács Csaba elment a Városgondnoksághoz, de kiderült, hogy nem ők végezték a tuják megmetszését, így máig nem tudja, ki a felelős mindezért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!