Turizmus a vízen

2017.08.09. 18:15

Már félmillióan hajóztak a Balatonon

Tihanyban köszöntötte a Balatoni Hajázósi Zrt. félmilliomodik személyhajó utasát.

Koszorus Rita

Babar Krisztián Kunszállásról családjával érkezett a magyar tengerhez, Balatonbogláron töltik nyaralásukat. A Tihanyba induló menetrend szerinti hajóról leszállva vehette át az 500 ezredik utasnak járó 500 ezer forint értékű Bahart Joker Kártyát. Ezt jövő év végéig bármikor fel lehet használni a hajózási társaság szolgáltatásaira. Emellett a szerencsés családot a Bahart partnere a Playmobil is meglepte egy értékes játékszettel. – A szezon eddigi alakulása alapján bizakodó a Balatoni Hajózási Zrt. vezetése,– összegezte az idei év tapasztalatait Veigl Gábor a Bahart gazdasági és stratégiai vezérigazgató helyettese. – Az előzetes várakozások szerint a társaság két kiemelt üzletága, így a személyhajózás és a komp ágazat is sikeresen teljesít Az idei szezonban, így idén is akár rekordközeli évet zárhatunk. Köszönhetően a rendkívül kiemelkedő eredményt hozó első félévnek, a több hetes kánikulai időjárás ellenére is továbbra is 2-3% többlet mutatkozik a menetrendi utasforgalomban, míg a séta- és programhajózást is magában foglaló teljes utasszám esetében a tavalyi – egyébként rekordot jelentő – évvel megegyező forgalmi adatokat regisztráltunk idáig .”

A Balatonra látogató belföldi és külföldi vendégek a korábbi évek sikeres eredményeihez képest is nagyobb arányban keresik a hajós programlehetőségeket, így akár önálló programként, akár a települések élménydús elérésének közlekedési eszközeként is igénybe veszik a személyhajókat és kompokat.

„A Balatoni Hajózási Zrt. a legfrekventáltabb napokon akár húszezer utast is szállít a tavon – mondta Dónucz László, a Bahart értékesítési és forgalmi igazgatója. – A napi utasszám a nyári kiemelt főidőszakban átlagosan 13 ezer. – Dónucz László hozzátette: az utóbbi két szezonban újrapozicionálták a menetrendi hajózást, így az élmény mellett a célállomás látnivalóira, programjaira, rendezvényeire is felhívják az utasok figyelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!