megyehét

2017.12.15. 17:33

Marcaliból indul a megye legnagyobb ünnepe

A megyecímer adományozásának 520. évfordulóján, január 6-án Marcaliban tartják a megyenapot.

Koszorus Rita

– Elérkeztünk a megye legnagyobb ünnepéhez – fogalmazott Biró Norbert, a megyei közgyűlés elnöke a Megyehétről tartott sajtótájékoztatón. A közgyűlési elnök hozzátette: az idén is igyekeznek a programokat közelebb vinni a somogyiakhoz. Ezért a megyecímer adományozásának 520. évfordulóján, január 6-án Marcaliban tartják a megyenapot. Itt lesz az ünnepi közgyűlés, ahol átadják a megyei kitüntetéseket.

A programsorozat Kaposváron folytatódik, erről már Sárhegyi Judit megyei főjegyző beszélt a sajtótájékoztatón. – Január 9-én, 17 órától A megyecímer adományozásának történelmi háttere címmel Gőzsy Zoltán egyetemi docens tart előadást a Vármegyeházán – mondta Sárhegyi Judit.

Január 10-én mutatják be az újraszerkesztett Somogyország című kötetet. Ezen a napon hirdetik ki a Négy Évszak Somogyországban fotópályázat eredményét a Somogy Megyei Kormányhivatalban. Az idén is újabb kincsekkel bővül a Somogy Megyei Értéktár, s megtartják a hagyományos megyebált is január 13-án a siófoki Hotel Azúrban. Bevételét az idén is nemes célokra fordítja Somogy Megyei Önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!