LABDARÚGÓ NB II.

2019.08.30. 17:03

Csákváron szerepel a győzelmi szériában lévő Siófok

Hogy melyik az első, illetve a második jelenleg nem tudni, ám legfontosabb, hogy a lefújás után a balatoniak legyenek azok.

Keszthelyi Zoltán

Fura kimondani, de a másodosztály csúcsrangadóját játssza a BFC Siófok Csákváron, ahol a bajnokság első és a második helyezettje küzd meg egymással vasárnap, 17 órakor.

A balmaziak a honlapjukon jelentették be, hogy vége, nincs tovább, az MLSZ kizárta őket a másodosztályú bajnokságból. Ha pedig az eredményeiket törlik, akkor már a forduló előtt a BFC Siófok a listavezető, nem pedig a Csákvár, hisz előbbiek ikszeltek a Balmazújvárossal, utóbbiak legyőzték őket.

Mindez persze nem számít, a legfontosabb, hogy tovább nyújtsa immár kilenc meccse tartó veretlenségi szériáját a BFC Siófok. Ez pedig nem lesz könnyű, egyrészt az egy hét alatti három mérkőzés miatt, másrészt a hazaik egyfajta mumusaik. A Fejér megyeiek öt éve jutottak fel a másodosztályba és a kék-sárgáknak még egyszer sem sikerült nyerniük a Tersztyánszky Ödön Sportközpontban! Sőt, a tíz eddigi összecsapásuk közül csak egyen született balatoni siker, az is közel négy éve volt, hazai pályán. Talán most összejön az első idegenbeli is végre, hisz nagy formában van Gál István együttese, mely négy győzelemmel a háta mögött várja ezt a rangadót.

A házigazdák viszont öt győzelem után buktak el legutóbb Gyirmóton, ahol több játékosát is pihentette Visinka Ede edző az egy hét alatti három bajnoki miatt. Ez utóbbi volt az első eset, amikor nem értek el gólt, igaz erre minden esélyük megvolt, hisz Pratsler büntetőt rontott. Ha sikerülne lenullázni az edzőjük megfogalmazása szerint az irányító, kezdeményező focit játszó ellenfelet, az nagy lépést lenne az újabb három bajnoki pont felé. Komoly erőpróba lesz ez tehát Izingék számára, de megoldható feladat, hisz eddig a balatoniaké az egyik legjobb védekezés a másodosztályban, a második legkevesebb gólt kapták ugyanis a Győr mögött.

A gólokra visszatérve a Gyirmót meccsig kifejezetten jól termeltek a csákváriak, a harmadik legtöbb találat az övék, hat meccsen tizenegy. Ráadásul ezeken heten osztoztak, akik közül Baracskai, Mészáros, Sejben két-két találattal a legeredményesebb. Nagyon fontos találkozó ez, amit kéthetes bajnoki szünet követ, melyet akár a tabella csúcsán is tölthetnek a balatoniak, ami további lendületet adhat a folytatásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!