Problémás belépés

2017.07.24. 16:16

Másolat: A Sound biztonsági őre feljelentette a rendőrkapitányt

Lapértesülések szerint egy a Balaton Soundon dolgozó biztonsági őr feljelentett egy Somogy megyei rendőrkapitányt, mert szerinte engedély nélkül akartak behajtani a fesztivál területére.

Böcz Zoltán

A biztonsági őr azt mondta, hogy engedély nélkül egyetlen autót sem engedhetett be a Sound területére, ennek eleget téve tartóztatott fel egy autót, melyben egy somogyi rendőrkapitány ült három kollégájával. Mindannyian civilben voltak.

Amikor a kapitány a behajtásra kért engedélyt, egy másik férfi a hátsó ülésről trágár szavakat használva ordította a biztonsági szolgálat tagjának, hogy nyissa ki a kordont a kapitány előtt. A kapitány ezt követően kiszállt a járműből, letépte a szalagot, mely összekötötte a kordont, és a biztonsági őr elmondása szerint erősen mellkason ütötte a kapitány.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság megkeresésünkre elmondta, hogy a Zamárdiban történtek kivizsgálása miatt eljárás van folyamatban, de szerintük a fesztivál biztosítási parancsnoka a rendőrkapitányság vezetője volt, és valamennyi vezető rendőr nemcsak jogosult volt, de szolgálati kötelezettségébe is tartozott, hogy megjelenjen a helyszínen.

A rendőrség szerint a rendőrök mindig viselték a belépéshez szükséges igazoló kártyát, ezért szerintük érthetetlen és indokolatlan az, hogy a biztonsági szolgálat tagja megpróbálta feltartóztatni a rendőröket. Az ügyben a Katonai Főügyészség vizsgálódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!