Hetes

2017.10.10. 14:00

Megkezdődött a gyerekveréssel vádolt tanár pere

Megkezdődött annak a pedagógusnak a büntetőpere a Kaposvári Járásbíróságon, akit azzal vádolnak, hogy diákokat bántalmazott a hetesi általános iskolában. A tárgyalása a vád ismertetésével indult.

K.G.

Eszerint az 53 éves tanár, aki testnevelés órán helyettesített és a napköziben dolgozott, hat fiút fegyelmezett ütésekkel 2014 ás 2017 között. A gyerekek felső tagozatosak voltak, de volt köztük egy negyedik osztályos is. Az ügyész hosszú perceken át sorolta a vádpontokat. Az egyik gyereket tarkón ütötte, hogy a feje az asztalra koppant, mert hintázott a széken. Tarkóra nagyobb, arcra kisebb ütést mért, de osztálynaplóval és munkafüzettel is lecsapott a rendetlenkedők fejére. Egy fiú a gumilabdáját az ablaknak rúgta, őt a bordásfalhoz lökte. Egy másik tanulót rúddal ütött hátba, mert nem tudta végrehajtani a tornagyakorlatot az órán. Az Erzsébet-tárborban, ahol a vádlott felügyelő volt, az egyik faházról hiányzott egy léc. Egy fiút azzal gyanúsított, hogy ő követte el a rongálást, ezért az ágyra lökte, és a fejére párnát szorított.

Az első tárgyalási napon a vádlott nem tett vallomást, így kérdést nem intézhettek hozzá, nem szembesíthették. A korábbi rendőrségi kihallgatásán tagadta a bűncselekmény elkövetését. A tárgyaláson a kollégáit és a szülőket hallgatták ki. Elhangzott, hogy feltehetően a tantestületből névtelen levélben jelentethette fel a férfit valaki a rendőrségen, így kezdődött az ügy. A tantestületben nem egységes a történtek megítélése, ezt példázza az, hogy a bíró felolvasta az egyik oktatási értekezlet jegyzőkönyvét. Itt azt kérdezte egy tanárnő, hogy „Van-e köztünk olyan, aki sohasem emelt még kezet tanulóra?” Mire azt kérdezte egy másik kolléganője: „ Az is baj, ha valaki nem bántott gyermeket? „... A tárgyalás csütörtökön a gyerekek és törvényes képviselőik kihallgatásával folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!