modern oktatás

2017.09.04. 15:45

Megújuló intézményekben folytatódhat a tanítás

Összesen 260 millió forintot fordíthat a Klebelsberg Központ a kaposvári tankerület iskoláira.

K.R.

A Táncsics Mihály Gimnáziumra 33, a Cseri úti Kollégiumra 33, a Zichy Mihály Iparművészeti Szakgimnáziumra 57, a Kodály Zoltán Központi Általános Iskolára pedig 137 millió forint jut. Szaktantermek kialakítására, felújítására, tornatermek, sportudvarok kialakítására valamint vizesblokkok felújítására fordítják majd az elnyert támogatást. De az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programból érkező 260 millió forintból jut majd tanári szobák felújítására, sőt eszközbeszerzésekre is.

– Azt szeretnénk, hogy a gyerekek élményszerű oktatásban részesüljenek, s az iskolában versenyképes tudást szerezzenek – húzta alá Gelencsér Attila.

Stickel Péter hozzátette: a kaposvári tankerületet 3 milliárd forintnyi fejlesztés érinti, amely azonban érinti a csurgói, nagyatádi és barcsi iskolákat is. Ezenkívül módszertani fejlesztésre is nyújtott be pályázatot a tankerület: 1,2 milliárd forintot hívnának le így.

– A helyzet stabil – összegezte a fejlesztéseket Stickel Péter. – Nagyon is kedvező a környezet jelenleg az oktatásban. Az érkező forrásokat pedig igyekszünk minél hatékonyabban felhasználni.

A sajtótájékoztatón Gelencsér Attila felidézte: 570 milliárd forinttal többet költ most a kormány oktatásra, mint 2010-ben. Hozzátette: csökkent a családok terhe, hiszen ma már minden iskolás ingyen juthat tankönyvekhez, s sok kisdiák kedvezményesen kapja a meleg ebédet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!