nem jogerős

2017.12.04. 15:36

Megverte a részeg banda a buszsofőrt, mert nem vitte haza őket

Megverte a buszsofőrt egy háromfős, ittas fiatalokból álló társaság, és egy a segítségre siető utast is bántalmaztak. A kelvízi fiatalok ügyét most tárgyalta másodfokon a Kaposvári Törvényszék.

K. G.

A 22, 21, illetve 26 éves férfiak Marcaliból Kelevízre akartak hazautazni az autóbusszal, de ittasságuk, illetve botrányos viselkedésük miatt a buszvezető közölte velük, nem viszi el őket. Kinyitotta a busz ajtaját, hogy ezt elmondja nekik. A vádlottak azonban ennek ellenére fel akartak szállni a buszra, ezért a sértett a buszlépcsőn eléjük állt.

Az egyik férfi vitába keveredett a buszvezetővel, és meglökte a vállán. Ezután a fiatal férfiak szidalmazni, lökdösni, rángatni kezdték a sofőrt. Látta ezt egy utas, aki egyébként biztonsági őrként dolgozott, és azonnal a sofőr segítségére sietett. A támadók ellene fordultak, és elagyabugyálták.

A tetteseket hamarosan elfogták és őrizetbe vették a rendőrök, s azóta is előzetes letartóztatásban vannak. A Marcali Járásbíróság 3 év 2 hónap, 3 év 6 hónap, illetve 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte – nem jogerősen – a vádlottakat. Ez ellen az ügyészség súlyosításért fellebbezett, míg a vádlottak és védőik enyhítésért.

A vádlottak közül az egyik ittassága miatt nem emlékezett a történtekre, a másik kettő előbb beismerte tettét, majd védekezésként a biztonsági őr támadó viselkedését okolták a történtekért. Egyikük ügyvédje szerint, ha a sofőr egyszerűen becsukta volna a busz ajtaját és elhajt, nem történik meg a bűncselekmény.

Az ügyben jövő héten hoz jogerős ítéletet a Kaposvári Törvényszék, mert az egyik vádlott elmeorvosi vizsgálatot kért önmaga ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!