Reggelivel a tanulásért

2017.09.04. 18:38

Nem maradt éhes száj: hatezer szendvicset osztott a kaposvári húsüzem

Hatezer szendvics érkezett a napokban a kaposvári iskolákba a Kométa 99 Zrt. jóvoltából, a kaposvári húsüzem nyolcadik éve reggelivel segíti a tanulókat.

Góz Lilla

Hétfőn jóízűen majszolták a szalámis szendvicseket az első osztályosok, háromszáz gyerek kapott reggelit a kaposvári húsüzemtől a Báczi Gusztáv Általános Iskolában.

– Mára hagyománnyá vált, hogy a Kométa 99 Zrt. szendvicsekkel segíti a tanévkezdéskor a somogyi megyeszékhely intézményeiben tanuló diákokat – mondta az iskolában Giacomo Pedranzini, ügyvezető igazgató. A kaposvári húsüzem vezetője hozzátette: az a céljuk, hogy helyi élelmiszergyártóként támogassák a jó, a minőségi táplálkozást. Az év többi hónapjában havonta két alkalommal érkezik még hasonló módon élelmiszer a cégtől a Bárcziba, amikor virslit és szendvicseket visznek a gyerekeknek.

Giacomo Pedranzini, ügyvezető igazgató osztja a szendvicseket.

Kovács Attila igazgatóhelyettes szerint nagy segítség ez az iskolában tanulóknak, ugyanis a diákok fogyatékosságukon kívül szociális hátrányokkal küzdenek. A szendvicsek egy része vacsorakiegészítés, de jut belőle a kirándulásokra is – tette hozzá.

Az Ökumenikus Segélyszervezet tanszercsomagot, a somogyvámosi Krisna-völgy Ételt az Életért Alapítványa pedig gyümölcsöket, dobozos gyümölcsléket és kekszeket hozott a Bárczi iskola tanulóinak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!