Felesleges riadalom

2017.08.09. 16:38

Nincs terrorveszély Balatonbogláron

A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben nem kell terrortól tartani a Boglári Szüreti Napokon.

Koszorus Rita

Megkeresésünkre Mészáros Miklós polgármester azt reagálta: sajnálja, hogy a terror kulcsszó ilyen nagy riadalmat keltett, hiszen nem ez volt a cél. Sokkal inkább az, hogy a világon mindenhol fokozódó terrorveszély miatt szigorúbb biztonsági intézkedéseket alkalmazzanak. – Az üdülőrégió kiemelkedően biztonságosnak számít – tette hozzá a polgármester.

A városvezető hozzátette: a Rendőrség kérésére szigorítottak a nagy tömegeket vonzó rendezvényen. Az utcákon parkoló autók miatt ugyanis nehézkes volt a közlekedés gyalogosan és gépjárművel is, ha pedig rendkívüli esemény következik be totális káosz is kialakulhatott volna. Ezért a széleskörű lezárás, tudtuk meg.

A Balatonboglár honlapján is elérhető lakossági tájékoztató szerint 23 utcában nem lehet autóval közlekedni a fesztivál idején. A lakosok az önkormányzattól igényelt behajtási engedély birtokában közelíthetik meg ingatlanjaikat, s csak az udvaron parkolhatnak, közterületen nem.

Behajtási engedélyek a Balatonboglári Közös Önkormányzati Hivatalban igényelhetőek, lakcímkártya, személyigazolvány birtokában, az érintett jármű rendszámának megadásával. Fontos tudnivaló, hogy egy ingatlanra legfeljebb 4 engedély igényelhető.

A 41-ik Boglári Szüreti Fesztiválra érkezők számára biztosítanak parkolási lehetőséget, hiszen az összes többi – lezárással nem érintett – utcában, közterületen hagyhatják autóikat a vendégek. Emellett az önkormányzat jelenleg is azon dolgozik a szervezővel együtt, hogy alternatív parkolókat alakítsanak ki a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!