Kaposvár

2017.08.03. 15:53

A nyári szünetben szinte minden óvodában felújítást végeznek

A nyári szünet alatt, a gyermekek távollétében megindultak a felújítási munkák a kaposvári óvodákban.

K.G.

A megyeszékhely valamennyi bölcsődéjét és óvodáját felújítják a 171 milliárd forintos Németh István Program, az évszázad legjelentősebb várospolitikai beruházásának keretében. Kaposvár 19 óvodájába kétezer gyermek jár. Egy év alatt az óvodákra 630 millió forintot, a bölcsődékre 111 millió forintot fordít a város. Valamennyi kaposvári óvodában végeznek kisebb-nagyobb felújítási munkákat, eszközbeszerzéseket, udvari és beltéri játékok cseréjét. A szülők pozitívan fogadták a megújulást. Jobb körülmények közé kerülnek majd a gyermekek, mondta Szita Károly polgármester egy bejáráson, amelynek során a Rét utcai óvodában zajló munkálatokat tekintette meg. Az intézményben történt már energetikai korszerűsítés, most pedig az azbesztből készült, elavult tetőt cserélik ki.

110 gyermek jár a Rét utcai óvodába, tudtuk meg Rónai Ágota óvodavezetőtől. Hozzátette: bíznak abban, hogy az augusztus 14-ei nyitáskor birtokba vehetik majd a megszépült épületet. Minden feltétel adott ahhoz, hogy ez megtörténjen, és zökkenőmentesen induljon az új tanév, hangsúlyozta a helybeli kivitelező, a kaposvári Investment Kft. tulajdonosa, Wagner Ernő. A tetőcsere mellett egy korszerű kazánt is kap majd az épület, amelyen belső csinosításokat is végeznek.

A sajtótájékoztatón elhangzott: hogy még több munkát vállaljanak el az építőipari cégek, annak az az akadálya, hogy nincs elég munkás. Ezt jelentős problémának tartják Kaposváron is a szakemberek. Wagner Ernő szerint megoldás lehet a munkásszállás program kiterjesztése más országokból érkező magyar munkavállalókra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!