Figyelem!

2017.08.09. 18:38

Rejtély: kisállatokat mérgeznek Szántódon

Rejtélyes kisállat-mérgezésre hívta fel a figyelmet a Siófoki Állatvédő Alapítvány. Az internetre kikerült bejegyzésük szerint a méregnek macskák és kutyák estek áldozatul Szántódon.

K.G.

A Balaton-parti utcákból indult el a jelenség. Egy hölgy tárta fel az esetet, mondandójához egy férfi is csatlakozott, akiknek két macskáját mérgezték meg. Felhívták a gazdik figyelmét arra, ne engedjék a kutyáknak, hogy az utcán szedjenek fel élelmet.

A nyár egyébként is nehéz időszak a siófoki állatvédők életében, mert ilyenkor sok turista elhozza a nyaralásra a kutyáit, de nem figyelnek rájuk eléggé, ezért az ebek megszöknek.

– Ezenkívül nagyobb gondot jelent az állatok ellátása extrém időjárási körülmények között, a hőségben a hűtés, árnyékos hely és friss víz biztosítása – mondta Vörös Zsuzsa, a Siófoki Állatvédő Alapítvány kuratóriumának elnöke. – Ez nagyobb munka, és közben ugyanabban az ütemben kerülnek be hozzánk a kutyák a menhelyre. Nyáron sok hívást kapunk olyan ügyekben, amikor turisták kutyái tűnnek el, néha pillanatok alatt. Amikor a vendégek megérkeznek a szállásra, nem ügyelnek kellően a kutyákra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!