Van pardon?

2017.08.31. 14:53

Somogyi országgyűlési képviselők: Vona kérjen bocsánatot!

Tucatnyi somogyi nyugdíjas kísérte el Gelencsér Attila kaposvári, és Móring József Attila marcali országgyűlési képviselőt, hogy közösen szólítsák fel bocsánatkérésre Vona Gábort, a Jobbik elnökét, aki internetes bejegyzésében megsértette a nyugdíjasokat.

K.G.

– Elszomorító, hogy több mint egy hónapja a bántó, sértő megjegyzéseiért nem kért bocsánatot, pedig egy hárommilliós közösség tagjainak a becsületébe gázolt – mondta Móring József Attila. – Az időseknek köszönettel, tisztelettel és hálával tartozunk, mert megtartották a nemzetet, hazát, családot. A mostani generációknak ezért van mire építeni. A szépkorúak bölcsességére szükség van. Eleget szenvedtek a XX. században, nem illendő remegő kezükön, párás tekintetükön élcelődni. A Jobbik szembefordítja egymással a társadalmi csoportokat, megsértették a cigányságot és az alacsony iskolázottságúakat is.

Gelencsér Attila éveken át volt a Somogy Megyei Idősügyi Tanács elnöke.

– Gyermekként és unokaként is tudom, hogy ennek a korosztálynak köszönhetek mindent – mondta Gelencsér Attila. – Vona Gábor is országgyűlési képviselő, mint mi. Hogy az Országházat megtisztítsuk Vona Gábor szavaitól, helyette én kérek bocsánatot. Mi azon dolgozunk, hogy minden méltó megbecsülést és tiszteletet, kormányzati segítséget megkapjanak az idősek a nyugdíjak rendbetételén túl. Felszólítjuk a Jobbik kaposvári elnökét, hogy Vona helyett ő is kérjen bocsánatot, és határolódjon el pártelnöke szavaitól.

A nyugdíjasok nevében a kaposvári Zanotta Ilona kiemelte: a Jobbik elnöke szégyellheti magát, mert azok lelkébe gázolt, akik tisztességgel végigdolgozták életüket, felnevelték gyermekeiket. Hozzátette: láthatóan nem a nyugdíjasoknak gurult el a gyógyszere, hanem neki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!