egészség

2019.05.17. 16:19

Szűrővizsgálatokkal kötötték egybe az egészségnapot

Első ízben, ám hagyományteremtő szándékkal szerveztek egészségnapot a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Megyei Kirendeltségén.

Gy. Zs.

Az intézmény mintegy ötven munkatársa vett részt az egészségügyi szűrővizsgálatokkal egybekötött pénteki programon. Lehetőség volt többek között vérnyomásmérésre, a tápláltsági állapot felmérésére, ám stressztesztet is elvégezhettek a kirendeltség dolgozói. Egy dietetikus életviteli, s táplálkozási tanácsokkal segítette az érdeklődőket. Ám nem csak vizsgálatokat szerveztek, egészséges ételekkel, gyümölcslével is készültek, melyet a dolgozók közösen fogyasztottak el.

Egy előadást is meghallgathattak az újraélesztésről, később fát ültettek az intézmény parkolójánál. A programokat segítő szakemberek a kórháztól, Magyar Vöröskereszt megyei szervezetétől, s a megyei kormányhivatal népegészségügyi főosztályától érkeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!