emlékezés

2017.11.01. 12:05

Tizennégy hadisírt újítottak fel Csurgón

A város 1,4 millió forint támogatást nyert tizennégy sírhely felújítására a Honvédelmi Minisztériumtól.

K. G.

Az első világháborúban életüket vesztett csurgói és környékbeli katonák felújított hadisírját adták át ünnepélyes keretek között a József Attila utcai temetőben. A város 1,4 millió forint támogatást nyert 14 sírhely felújítására a Honvédelmi Minisztériumtól.

Füstös János polgármester az avatáson annak a jelentőségét hangsúlyozta, hogy az elesett katonák öt hozzátartozóját sikerült felkutatniuk. Csurgó egyébként az első és második világháborús emlékműveit is felújította, és arra is ügyelnek, hogy a nagy beruházások és fejlesztések mellett a temetők felújítása ütemezetten történjen.

Óriási érték, hogy Csurgó közössége ezeket az emlékeket megóvta, hiszen a rendszerváltás előtt nem tiltották a magyar katonasírok felszámolását az országban, holott ezt nem engedték a nemzetközi egyezmények, mondta ünnepi beszédében Puskás Béla, a Somogy Temetkezési Kft. igazgatója. A megemlékezés vendége volt Szászfalvi László országgyűlési képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!