energetikai fejlesztés

2017.10.27. 11:10

Tizennyolc épület újul meg több mint kétmilliárdból

Tettekkel bizonyítja a megújuló energiaforrások iránti elkötelezettségét a Somogy Megyei Kormányhivatal.

K.G.

Tizennyolc épület újulhat meg annak az energetikai fejlesztésnek a nyomán, amelyről tájékoztatót adott a Somogy Megyei Kormányhivatal. A legjelentősebb ebből a népegészségügyi főosztály Fodor József téri épülete Kaposváron, de valamennyi járást érinti a beruházás. Így épületeket újítanak fel Barcson, Csurgón, Balatonbogláron, Fonyódon, Marcaliban, Tabon és Nagyatádon.

Tettekkel bizonyítja a megújuló energiaforrások iránti elkötelezettségét a Somogy Megyei Kormányhivatal, egyben kiállnak az államelnök klímastratégiája mellett, hangsúlyozta Neszményi Zsolt kormánymegbízott. Már 2014-ben és 2015-ben napelemekkel láttak el négy épületet, ez azonban csak az előjáték volt. Most az összesen 2,2 milliárd forint uniós forrásból mind a tizennyolc épületben nyílászárókat cserélnek, felújítják a tetőt, külső szigetelést végeznek és korszerűsítik a fűtést. A kormánymegbízott hozzátette: remény van arra, hogy a központi épület energetikai felújítására is forrást biztosít a kormány.

Gelencsér Attila országgyűlési képviselő a projektindítón kiemelte: fontos, hogy lebontsák a falakat az emberek és a hivatalok között, így nőhet a bizalmi index. Ehhez a barátságtalan épületek átalakítása is hozzátartozik, hogy az ügyfeleket jó körülmények között tudják fogadni a hivatalokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!