Durva támadás

2017.08.30. 09:14

Többször fejbe ütötte az eladót a rabló, majd összekötözte

Rablás, személyi szabadság megsértése, valamint súlyos testi sértés büntette miatt emelt vádat egy helybeli férfi ellen a Siófoki Városi Ügyészség.

K.G.

A vádlott 2017 májusában Siófok belvárosában észrevett egy üzlet előtt dohányozó bolti alkalmazottat, vele beszélgetést kezdeményezett. Miután meggyőződött arról, hogy az üzletben senki sem tartózkodik, követte, majd minden előzmény nélkül ököllel mintegy tízszer fejbe ütötte és a bevétel átadására szólította fel. A pultról egy asztali lámpát vett magához, amit széttört a fején. A durva bántalmazás ellenére az eladó a követelésnek nem tett eleget, ekkor a támadó egy papírvágó ollót vett magához, és azzal fenyegetőzve, hogy megöli a boltost követelte a bevételt, ami után a sértett összesen 211 ezer forintot adott át. A rabló azért, hogy a súlyos sérüléseket szenvedett eladó a rendőrséget értesíteni ne tudja, szigetelő szalaggal és egy elektromos kábellel összekötözte, majd távozott az üzletből. A sértett összekötözött végtagokkal is segítséget tudott kérni a rendőröktől, akik röviddel a bűncselekmény elkövetése után elfogták a vádlottat. Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől való eltiltás büntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!