Topon vannak a források

2017.09.06. 17:30

Tovább nyitják a területfejlesztési pénzcsapot

Harminckilenc somogyi településen kezdődhetnek régóta várt fejlesztések.

Koszorus Rita

A Döntéselőkészítő Bizottság a Somogy Megyei Önkormányzat legutóbbi felterjesztésével egyetértésben rábólintott a települések fejlesztési elképzeléseire. Ezzel a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből további 3,5 milliárd forint felhasználásáról született döntés.

Ennek értelmében Siófok és Marcali ipari parkot alakíthat ki. „A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” nevű programpont keretében 17 somogyi településen indulnak beruházások. Böhönyén a bölcsőde, míg többek között Barcson, Marcaliban, Igalban, Táskán, Niklán vagy éppen Szennán az óvodák újulhatnak meg.

Csapadékvíz-, és belvízelvezetés gondok oldódnak meg Siófokon, Kadarkúton, Csurgón, Balatonkeresztúron, Gadácson, Kaposújlakon, Siójuton, Zselicszentpálon, Kányán, Szilvásszentmártonban és Patcán.

Önkormányzati épületek energetikai fejlesztésére érkezik forrás Törökkoppányba. Szulokban és Kálmáncsán pedig a községházát korszerűsítik, míg Kaposújlakon és Somogyudvarhelyen az orvosi rendelő energetikai fejlesztése valósulhat meg.

A somogyi TOP keretéből – amely összesen 43,45 milliárd forint – eddig valamivel több mint 29,7 milliárd forint felhasználásáról született már döntés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!