Vírus után szabadon

2020.06.21. 20:00

Utoljára indult a segítő kezek ebédjárata

Több mint százhúsz napon át 35-40 ezer ételt szállítottak ki a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola, valamint az Együd Árpád Művelődési Központ dolgozói rászoruló kaposvári családoknak. Vasárnap utoljára gördültek ki a gépjárművek a Klebelsberg kollégium konyhájáról.

Góz Lilla

Fotó: ANDRASSY Zoltan

– Rántott hús rizzsel lesz az ebéd – mutatta a vasárnapi szállítmányt Kajtánné Tornai Hedvig. A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola edzője a kezdetek óta segít a kiszállításban. Azt mondta: egy nagyon jól összeszokott csapat alakult ki több mint négy hónap alatt. – Egyre gyorsabban ment a munka, megtanultuk ki, hol lakik, hogy lehet átadni az ételt, nagyon sokan már a kapuban vártak minket, egy idős néni húsvétkor narancsot ajándékozott nekünk – tette hozzá. Csikvár Gábor naponta 45-50 kilométert vezetett, hogy mindenhova odaérjen az ebéddel. Tizenhat együdös kollégájával a munkájuk mellett végezték az ételkiszállítást.

– Volt, aki kint várt, egy kedves szóval üdvözölt, az a szeretet, a mosoly, amivel nap mint nap köszöntöttek minket nagyon megható volt – mondta el a művelődésszervező. Hozzátette: több kollégája a munka és a kiszállítás mellett még bevásárolt rászoruló nyugdíjasoknak is. – Köszönjük a több hónapos munkájukat – kiabálta a tüskevári városrészben az egyik lakó utánuk. Kecelhegyen pedig Marika néni sietett a kapuba az ebédért. – Mindig időben ideértek és nagyon kedvesek voltak, sokat segítettek nekünk – mondta el a 82 éves Pavlek Istvánné, aki 91 éves férjével él. Megjegyezte: a legtöbbször bőséges adagot hoztak, jutott belőle vacsorára is.

– Ünnepnapokon, hétköznap és hétvégén közel harminc dolgozó vitt ki naponta ételt a kaposvári családoknak, időseknek – mondta el Dér Tamás alpolgármester. Hozzátette: időben lépett az önkormányzat, a koronavírus járvány kezdetétől házhoz vitték az ebédet. Több mint százhúsz napon át átlagban tíz órától délután egyig vittek ki 35-40 ezer adag ételt. – Százhússzal kezdtük és több mint háromszázötven adag ételt vittünk ki az utolsó napon, nagy köszönet a kollégáknak, hogy minden nap időben megérkezett a kaposváriakhoz a finom ebéd, sőt mikor nem indulhatott még el újra az óvoda és az iskola, a gyerekeknek is biztosították a napi háromszori étkezést – jegyezte meg Dér Tamás.

Összefogással a járványhelyzetben

Az önkormányzat számos intézkedéssel próbálta segíteni a koronavírus járvány idején a családokat, időseket. Egy zöld számon jelezhették a nyugdíjasok, ha arra van szükségük, hogy bevásároljanak nekik vagy kiváltsák gyógyszereiket. Ugyanígy a Csiky Gergely Színház is felajánlotta erőforrásait erre az esetre. Összesen csaknem négyszáz rendelést teljesítettek és közel négy tonna élelmiszer lett kiszállítva. Elsősorban zöldséget, gyümölcsöt és húst kértek a vásárlók, de slágertermék volt a savanyú káposzta. Kevesebbszer volt igény tisztító-és tisztálkodó szerre, illetve tartós élelmiszerre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!