Bevándorlás

2017.10.17. 08:59

Embercsempészt ítéltek el tíz migráns szállításáért

A Siófoki Járásbíróság gyorsított eljárásban vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat egy román férfi ellen, aki tíz illegális bevándorlót kísérelt meg Szlovéniába csempészni.

K.G.

A vádlott személyenként ezer euróért vállalta, hogy a négy srí-lankai és hat afgán állampolgárt Romániából Magyarországon keresztül Szlovéniába szállítja. A vádlott szeptember 22-én az M7-es autópálya Siófok melletti szakaszán vezette a kisbuszát, amikor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai megállították, majd felfedezték a csomagtérben kialakított rejtekhelyet, és az ott utazó illegális bevándorlókat.

A képen tíz migránst rejtettünk el.
Forrás: police.hu

A vádlottat a siófoki rendőrkapitányságon őrizetbe vették, míg az illegális bevándorlókat a román hatóságoknak átadták. Az eljárás alatt előzetes letartóztatásban lévő vádlottat a Siófoki Járásbíróság az ügyészi indítványnak megfelelően 4 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, és 5 évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában