Úttörő tempó

2017.09.13. 18:31

Fejlesztik a fonyódligeti tábort is

26 milliárd forintos forrást biztosít a kormány a zánkai és a fonyódligeti Erzsébet Táborok fejlesztésére 2020-ig, közölte az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány az MTI-vel.

Koszorus Rita

A táborok felújításának előkészítése már tart, s gyors végrehajtásra lehet számítani, hiszen a kormány nemzetgazdasági szempontból is kiemelt jelentőségűvé nyilvánította az infrastrukturális fejlesztéssel kapcsolatos hatósági ügyeket.

Fonyódligeten teljesen új, korszerű épületeket húznak fel. Kiemelték, hogy a munkálatok nem befolyásolják a táboroztatást, amelyet a jövőben is zökkenőmentesen folytat az alapítvány. Az ország minden pontjáról érkeznek gyermekek a Balaton-parti táborokba, a felújítások után pedig már több mint 60 ezer gyermek üdülhet Zánkán és Fonyódligeten. A fejlesztésekre idén egymilliárd, 2018-ban 8,5 milliárd, 2019-ben további 16,5 milliárd forint áll majd rendelkezésre. A pluszhelyek, a hőszigetelés, a fűtéskorszerűsítés, a nyílászárócsere a tavaszi és az őszi táborlehetőségek bővítését is segítik majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában