fenntartható város

2017.10.09. 14:03

Holnap Városáért díjat kapott Kaposvár

A somogyi megyeszékhely a fenntartható városért kategóriában érdemelte ki a Holnap Városáért védjegy használatának jogát.

Koszorus RIta

Holnap Városáért díjat kapott Kaposvár a City Hungary Programban. A hét évvel ezelőtt alapított program a fenntartható és élhető magyar városok vezető fóruma, s célul tűzte ki, hogy olyan hazai és nemzetközi modelleket, tapasztalatokat, vagy éppen eszközöket mutasson be, amelyek már eredményekkel bírnak. A közös érdek pedig a magasabb életminőség biztosítása a lakosság számára. A program részei a 2013-ban alapított nemzeti fenntartható városdíj és a Holnap Városáért díj. Ez utóbbit ítélte oda Kaposvárnak a háromszintű értékelőfolyamatot felügyelő bizottság.

A somogyi megyeszékhely a fenntartható városért kategóriában érdemelte ki a Holnap Városáért védjegy használatának jogát. Olyan városi önkormányzatok kaphatták meg ezt az elismerést, ahol tiszteletben tartják a természeti tőke megőrzését, társadalmi erőforrásokat, az emberi és szellemi tőkét, a műszaki erőforrásokat és infrastruktúrát, valamint a kulturális és sport értékeket. A bíráló bizottság a pályázó települések esetében vizsgálta a gazdaság sikerességét, a társadalmi és a környezeti egyensúlyt. Kaposvár egyébként már 2015-ben is pályázott és elnyerte az elismerést.

Zöld város program

Szita Károly polgármester évekkel ezelőtt hirdette meg Kaposvár zöld város programját, amely célul tűzte ki az alternatív energiaforrások és a környezetkímélő megoldások minél nagyobb arányú használatát a városüzemeltetés terén. Kaposvár ennek megfelelően az utóbbi években csak olyan fejlesztéseket hajtott végre, amelyek megfelelnek ennek az elvárásnak, s így tesz a jövőben is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!