Somogyi Hírlap

2017.08.14. 06:52

Nemes célra gyűjt a Richter Flórián Cirkusz

Gyűjtési akciót indított az elefántok nemzetközi napjára emlékező Richter Flórián Cirkusz.

Gy. Zs.

– Unokatestvérem, Richter Sebastian nemrégiben a Kuala Gandah-i elefántmenhelyen járt Malajziában, ahol sérült, magukra maradt elefántokkal foglalkoznak – mondta kérdésünkre Richter Flórián, a cirkusz névadója. – Sebastian jó barátságba került az ottani vezetőséggel, ahol megmutatták, hogy milyen állatokkal foglalkoznak. Vannak közöttük olyan bébielefántok, melyek elmaradtak a csordától, s tigristámadást elszenvedő vagy aknára lépett ormányos is, akinek hiányzik az egyik lába, s protézissel jár. Mint megtudtuk, állami támogatásra szorulnak, mely egyre jobban apad. Ezért gondolkodtunk, hogyan is tudnánk segíteni nekik. Mivel cirkuszunk elefántja, Szandra elkezdte a festészetet is gyakorolni, arra gondoltunk, hogy az ő képeit elárverezzük, s az ebből befolyó összeggel is támogatjuk majd a malajziai elefántrezervátumot.

Richter Flórián a közönségnek is bemutatta unokatestvére útját, így a sérült elefántok megsegítésére gyűjtési akció indított Zamárdiban. A festményeket később árverezik el, de egy bankszámlaszámra, vagy egy gyűjtőládába is elhelyezhet támogatást az, aki adományozna. Tegnap már szépen gyűlt a pénz a dobozban.

Az ormányosok ünnepén Szandra is kedveskedett a közönségnek. Egy képet festett az érdeklődők előtt. A már hagyományos borotválás azonban az idén elmaradt. Ekkor szokta a híres magyar ormányos megborotválni egy önként jelentkező arcát. Ám Szandra erre a feladatra az idén egy új pamacsot kapott, amit nem volt hajlandó elfogadni. Richter Flórián hozzátette: ilyenkor ezt nem szabad erőltetni. Viszont attrakció így is volt, gyerekek etették, simogatták, s ültek fel a kedvelt elefánt hátára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!