Sport

2009.12.15. 15:05

Autóból pecáznak a fagyban, a csónakot már a partra húzták

A balatoni horgászok javában szedegetik ki csónajaikat a vízről. Elbújtak a hal a Desedán is.

Tóth László

Nagyon gyér a halfogás a Desedán. A kitartó parti pecások nagy része az autóban ülve figyeli a botokat, kapásra várva, de hiába. Kevesen fognak pontyot, esetleg 1-2- keszeget csontira. Nem is beszélve arról, aki egy bottal esetleg süllőzik - heteket várhat egy kapásra, a parton.


A  csónakosok is ugyanígy vannak, panaszolják, hogy szinte nem tudnak süllőt fogni. Pontyoznának is, de az sem eszik, ráadásul itt  most nincs halraj ami fölé odaevezhetnének. Ennek oka az, hogy eresztik a vizet a magas vízállás miatt, és ilyenkor az áramlás ellenében úszik a hal. Aki egy nap hármat fog, már nagyon büszke lehet magára.



S hogy mi a helyzet a Balatonon? Az időjárás előrejelzés miatt a fonyódiak a hétvégén már kiszedték a csónakokat, a mínuszokra való tekintettel (persze nem mindenki egyszerre). Én is kint voltam a barátaimnak segíteni. A szél olyan erősen és hidegen fújt, hogy alig lehetett a parton  megmaradni. Ha hosszabb hideg lesz és befagy a víz akkor valószínüleg már csak pár nap van vissza az idei szezonból. De a horgász mindi g reménykedik, talán máskor több szerencséje lesz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!