Sport

2006.11.29. 18:33

Több milliós kártérítést ítéltek a Siókosárnak

Megszületett a Somogy megyei bíróság első fokú, nem jogerős ítélete Siókosár ügyben. A bíróság a Férfi Hivatásos Kosárlabda Alszövetséget (FHKA) és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségét (MKOSz) mintegy 11,5 millió forintnyi kártérítésre kötelezte.

Keszthelyi Zoltán

Mint ismert a siófoki Siókosár UK még 2005-ben indított kártérítési pert a FHKA, illetve az MKOSZ ellen a Siófokon kosárlabdázó Hendlein Roland és Tömösvári Máté játékjogának jogellenes visszavonása miatt. A kaposvári fiatalok kettős igazolással játszottak a klubban, ám miután a megyeszékhelyről Dombóvárra igazoltak nem engedélyezték a játékukat Siófokon. Annak ellenére sem, hogy ez ellen új klubjuknak és a játékosoknak sem volt kifogásuk.

– A megyei bíróság első fokú, nem jogerős szóban kihirdetett ítélete az FHKL-t és az MKOSz-t egyetemlegesen kötelezi 9,5 millió forintnyi kártérítés, 500 ezer forintnyi perköltség, illetve a késedelmi kamatok 15 napon belül történő megfizetésére – mondta Cseh Zita ügyvéd, a Siókosár UK jogi képviselője. – A bíróság indoklása szerint a fiatalok játékjogának visszavonása jogellenes volt. Sőt annak módja is az volt, mivel elvonta a Siókosár törvényben biztosított jogorvoslati, fellebbezési lehetőségét. A két szervezet ezzel a Siókosár terhére befolyásolta a bajnokság kimenetelét. Mivel a Siókosár szponzorai az alperesek jogellenes eljárása miatt álltak el az egyesület támogatásától a bíróság alaposnak ítélte a Siókosár kártérítési igényét.

A döntéssel kapcsolatban a klub vezetői elmondták: bebizonyosodott, hogy az érintettek a Siókosár terhére befolyásolták a bajnokság végkimenetelét. Ez pedig már egy újabb polgári per tárgya lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!