Sport

2006.12.01. 18:21

Botrány a megyei bajnokságban

Nem lehet hivatalos őszi végeredményt hirdetni a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban. A pályákon már két hete ugyan befejeződött a pontvadászat, a zöld asztalnál azonban érdekes fejlemények várhatók.

Fenyő Gábor

Alighanem páratlan a maga nemében; a jelek szerint Somogyban a megyei I. osztályú mezőny 16 csapata közül hat zárja büntetőponttal – pontokkal – az őszi félévet.

A hetedik fordulóban játszott Balatonszentgyörgy–Kaposfő találkozó 90. percében kitört botrány miatt mindkét csapattól egy pontot lekaptak, a Somogysárdot pedig – amelynek a 13 évesekből álló utánpótlás gárdája három egymást követő bajnokin nem állt ki – az idevonatkozó szabályok értelmében három büntetőponttal sújtották. Ezzel a sárdiak az őszi bajnoki címüket átadták a bogláriaknak. A jövő héten is lesz dolga a versenybizottságnak; információink szerint további három csapattól vonnak le büntetőpontokat, mivel az utánpótlás-csapataik szerepeltetését illetően nem tettek eleget a vállalt kötelezettségüknek.

S ott van még a zárófordulóban játszott Kaposfő–Inke mérkőzés is, ahol a találkozó lefújása után, az öltözőbe vonuláskor néhányan egy harmadik félidőt is rendeztek – csakhát ott már labda helyett a babát rúgták...

Összességében nem szívet melengető a helyzet: tovább romlott a színvonal, s ezzel együtt a fegyelmi helyzet is – árulta el  Rózsavölgyi István főtitkár a Somogy Megyei Labdarúgó Szövetség vezérkarának idei utolsó elnökségi ülése után. – Az őszi szezonban a megyei I. és II. osztályban hét felnőtt, illetve ifjúsági mérkőzés szakadt félbe, s a III. vonalban is az egyik derbi idő előtt fejeződött be. Mindezt csak tetézi, hogy az U17-es és U13-as bajnokságban jó pár mérkőzés elmaradt.

Ezek is érdekelhetik