Sport

2007.01.25. 14:49

Vadászatra indulnak a Rókák

Május ötödikén játssza történte első tétmérkőzését a kaposvári Arany Rókák amerikai futballcsapat. Pom-pom lányok már segítik a gárdát, edzőjük ma még nincs.

Temesvári Iván

– Már biztos, hogy elindulunk az áprilisban rajtoló Divízió 2-es, azaz a másodosztályú pontvadászatban – kezdte Kovács Attila az klub elnökségi tagja, aki egyben a csapat játékosa is. – Nagyon sok munka van abban, hogy ez megvalósulhat, és itt most elsősorban nem is az edzésekre, sokkal inkább a hivatalos dolgokra gondolok. Január nyolcadika óta hivatalosan is tagjai vagyunk a ligának. A szövetségi tagságunkat is elfogadták, hiszen enélkül nem vehetnénk részt a liga által kiírt eseményeken.

– Milyen feltételeknek kellett megfelelni?
– Nagyon sok pénzt kellett előteremtenünk. A tagsági díj egy évre négyszázezer forint. Ezt követően még a bajnoki nevezés díját is be kellett fizetnünk, ami háromszázezer forint volt. A bajnokság végéig pedig még legalább ennyit rá kell fordítani a szereplésünkre.
[caption id="" align="aligncenter" width="450"] Fotó: Kovács Tibor
[/caption]
– Hol fogják játszani a mérkőzéseiket?
– A bajnoki összecsapásainkat a kaposvári Városi Sportcsarnok mögötti pályán rendezzük. A bajnoki rajt előtt tervezünk még egy felkészülési mérkőzést, amit már ezen a pályán szeretnénk lejátszani.

– Mekkora gondot jelent, hogy jelenleg edző nélküli csapat vagytok?
– Az idei bajnokságban még elindulhatunk edző nélkül. A következő idényre viszont már be kell "szereznünk" egy hivatalos edzői végzettséggel rendelkező trénert.

– A meglévő csapatlétszámmal el lehet indulni a bajnokságban?
– Most már harmincöten vagyunk, ami jónak mondható. Az pedig külön örömteli számunkra, hogy sok a junior korú játékosunk. De természetesen továbbra is várjuk az érdeklődők jelentkezését.

– Az "igazi" amerikai futball meccseken nagy hangsúlyt fektetnek a látványosságra is. Ezt hogy tudják megoldani?
– Pom-pom lány csapatunk már van, akik a legutóbbi Keszthely elleni edzőmeccsünket is végig szurkolták és sokat segítettek, hogy végül nyerni tudtunk.

– Hazánkban is újdonság a focinak ez a fajta változata, Kaposváron viszont még nem is volt ilyen mérkőzés.
– Ezért is szeretnénk megszerettetni a kaposváriakkal és persze a megye többi sportkedvelőjével ezt a sportágat. Nagyon bízunk benne, hogy sokan kilátogatnak majd a mérkőzéseinkre. Ezért is fontos, hogy az eredményesség mellett a látványosságra is törekedjünk.

Divizió 2

A Divizíó 2-es, azaz a másodosztályú amerikaifutball bajnokság mezőnyét három csoportba osztották be. Az egy keleti és a két nyugati csoportot egyaránt három-három csapat alkotja. Az Arany Rókák a nyugati egyesbe kaptak besorolást, ahol rajtuk kívül a Budapest Cowboys és a veszprémi Wild Fires tagja a mezőnynek. Kovács Attiláék május 5-én Veszprémben játsszák első bajnoki meccsüket, majd május 20-án hazai pályán fogadják a fővárosiakat.

Fotó: Kovács Tibor -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!