Sport

2007.03.30. 20:17

A vendégek ünnepelhettek

Nem boldogult hazai pályán az MCM a MAFC-cal a férfi röplabda-bajnokság negyeddöntőjében. A kaposvári csapat az 5–8. helyekért folytathatja a bajnoki küzdelmeket.

Fenyő Gábor

1. MCM RC Kaposvár–MAFC-Hartmann 0–3 (–21, –20, –23)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 250 néző. V.: Hóbor, Vári.

1. MCM RC Kaposvár: Puspán (3), Tóth G. (17), Takács G. (7), Szilvássy (15), Nyári (7), Kovács B. (3). Csere: Tapolcsányi (liberó), Nieselberger (–). Szakmai igazgató: Kelemen István. Játékosedző: Nyári Tamás.

MAFC-Hartmann: Vocskó M. (–), Kőrösi (16), Bokor (6), Takács L. (8), Forgó (14), Honti (10). Csere: Németh G. (liberó). Vezetőedző: Vocskó György.

Nem a legjobb előjelekkel várta a mindent eldöntő MAFC-Hartmann elleni harmadik összecsapást az 1. MCM RC Kaposvár csapata. Az egykori válogatott feladó, Gubik János hiányzott, Takács Gergő és Affentáler Gábor pedig sérülten jelentkezett játékra; előbbinek a kezét ütötték el még a hétfői első találkozón, utóbbi pedig már hónapok óta törött csavarral a lábában edz.

A nyitójátszma első felében összeszedett tetemes hátrányát hiába dolgozta le kínkeservesen a házigazda kaposvári alakulat – a lelátóról úgy tűnt, hogy nemcsak a vendégek, hanem a játékvezetők is zavart okoztak az MCM soraiban... – , a végjátékban néhány buta hiba megpecsételte a sorsukat.

A folytatásban is a fővárosiak kezdtek jobban, az óriási akarattal és elszántsággal küzdő hazaiak azonban a szett közepén befogták ellenfelüket. A hatalmas adok-kapokban az egyik oldalon Tóth Gábor és Szilvássy Balázs szaggatta a padlót, és sokat értek a rutinos Nyári Tamás megmozdulásai is, a vendégeknél pedig Forgó Nándort és Kőrösi Csabát nem lehetett tartani. Ezúttal is a hajrá döntött, méghozzá ismét a jobban összpontosító vendégek javára. A harmadik felvonásban aztán az is kiderült, hogy a MAFC-osok Fortunával is jó barátságot kötöttek. Egyik legjobbjuk, Kőrösi ütését blokkolták a hazaiak; a labda a fővárosi játékos fejére pattant vissza, onnan pedig a meglepett kaposvári játékosok között esett le.... A meccs leghosszabb labdamenetéből viszont a házigazdák kerültek ki győztesen. A szoros és kiegyenlített csata végén aztán (akárcsak az előző két játékrészben) ismét a fővárosiak voltak a higgadtabbak, aki így a tavalyi bronzuk után újra éremért játszhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!