Sport

2007.07.07. 08:30

Flúgos futam kerékpárral

Tizennegyedik alkalommal rendezték meg hazánkban a Tour de Flúgos elnevezésű ultratávú kerékpáros futamot. Az egyedülálló próbatételen a kaposvári Varga Csaba is rajthoz állt és tized magával teljesítette is az 500 km-es távot.

Temesvári Iván

– Nem állnak messze tőlem az ilyen és ehhez hasonló teljesítménypróbák – mondta Varga Csaba. – Évek óta ultrakerékpározom, ezenkívül Ironman, valamint maratoni és ultramaratoni futóversenyeken is indulok. Varga Csabának ez már a negyedik flúgos futama volt, így tapasztalatnak nincs híján, de nehézségek mindig adódnak. – Az éjszakák a legrosszabbak, amit nem lehet kivédeni, lévén, hogy huszonnyolc óra alatt teljesítettük a távot. A hegyekben kilenc celsius fokra hűlt le a levegő. Hajnali három-négy óra között éreztem a legkevésbé jól magam, de inkább az álmosság, mint a fáradtság miatt.

A tizenkét fős mezőny – melyből tizenegyen értek célba – Budapestről indult, érintette a Börzsönyt, majd egy kis szlovákiai kitérő után Balassagyarmat, Szilvásvárad és Eger következett. A Jászság és a Gödöllöi Dombság után fővárosi befutóval ünnepeltek a flúgos futam teljesítői.

Ezek is érdekelhetik