Sport

2007.07.27. 09:29

Öttusázóként is az olimpiára készül

Másfél éve sincs, hogy Gyenesei Leila, Somogy mindmáig egyetlen téli olimpikonja rajthoz állt Torinóban. A sokoldalú kaposvári sportolónő – annak idején teniszben, kerékpározásban, atlétikában, úszásban és búvárúszásban is kipróbálta magát, s a duatlon, triatlon, aquatlon és háromtusa versenyeken is letette a névjegyét – a téli olimpia után ismét váltott; a sífutóból (és lesiklóból) öttusázó lett.

Fenyő Gábor

Csupán fél éve mutatkozott be új sportágában az első versenyén, s ma már ott tart, hogy öttusázóként is beválogatták az olimpiai keretbe. A hazai rangsorban a második helyen jegyzik a nevét; egyedül csak az olimpiai bajnok, háromszoros egyéni világbajnok székesfehérvári Vörös Zsuzsanna előzi meg. A Magyar Öttusa Szövetség elnöksége úgy döntött, hogy a felnőtt világbajnokságon is megmutathatja magát; augusztus közepén Berlinben áll majd rajthoz, újabb egy hónap elteltével pedig Portugáliában a junior vb-n lesz érdekelt.

Csak érdekességként; Gyenesei Leila az elmúlt fél évben hét versenyen állt rajthoz, s a rangos erőpróbákon – junior Európa-bajnokság, felnőtt Világ Kupa, három (junior, utánpótlás és felnőtt) országos bajnokság – nyolc aranyat gyűjtött össze.

Ezek is érdekelhetik