Sport

2007.10.05. 21:09

Még mindig Kántor a király

A szlovák VKP Bratislava és a szlovén OK Maribor után az osztrák Posojilnica AICH/DOB csapatát is legyőzte a Kántor Sándor vezényelte Kométa.

Fenyő Gábor

Kométa-Kaposvár–Posojilnica AICH/DOB
3–1 (22, –23, 22, 18)

Meglehetősen nyögvenyelősen indult ugyan a nyitójátszma, a vége viszont már annál egyértelműbb volt. Igaz, ehhez kellett egy Kántor Sándor – talán a mérkőzés legszebb mozzanata volt, amikor a 36. évét taposó klasszis csapattársát finoman eltessékelve emelkedett az égbe, hogy aztán a labdát irgalmatlanul odavágja az osztrákok térfelére –, s mellette a nyáron érkezett Schulcz István is szorgosan termelte a pontokat.

A második szettben végig a sógorok mentek – más kérdés, hogy a 12-es játékos-keretükben csupán két osztrák akadt, s a kispadon is szlovák mester foglalt helyet... –, a házigazdák pedig csak kapaszkodtak ellenfelük után. Csupán egyetlen alkalommal, 19–19-nél sikerült őket befogni.

A harmadik felvonásban aztán már Kovács Zoltán és Csala Bernát is egyre többször odapörkölt, miközben a másik oldalon a legjobb ütők listáját vezető szlovén David Slatniseket le kellett cserélni. Az osztrákok másik ütőgépét, a szlovák Peter Polonyt is egyre többször sikerült hatástalanítani, s mintha a csereként érkezett, ugyancsak szlovén Miha Kosl is egyre inkább elbizonytalanodott volna. A negyedik, utolsó játékrész már amolyan Kométa-örömjátékot – na és persze újabb győzelmet – hozott. Nagy József sem maradt adós a sistergő bombákkal, ifjabb Laszczik Iván jól szolgálta ki a társait, s a liberó Molnár Dávid is megtette a magáért.

A szlovákok és a szlovénok után ezúttal osztrákokat vert a Kométa. A hangulatra nem lehetett panasz, a nézőszámra viszont annál inkább. Bár ha a folytatásban is ilyen meccseket lát(hat)unk, törvényszerű, hogy egyre többen veszik majd az irányt a városi sportcsarnok felé.

Kaposvár, 400 néző. V.: Milinovics, Franolics (horvátok).
Kométa-Kaposvár: ifjabb Laszczik (–), Csala (12), Nagy J. (8), Schulcz (17), Kántor (25), Kovács Z. (13). Csere: Molnár D. (liberó), Horváth D. (1). Vezetőedző: Zarka Péter.
Posojilnica AICH/DOB: Reznicek (2), Slatnisek (14), Pelucha (5), Polony (19), Pusnik (–), Golstajn (9). Csere: Pipa (liberó), Kosl (12), Svoboda (–). Vezetőedző: Miroslav Palgut.
Jók: Kántor (a mezőny legjobbja), Schulcz, Kovács Z., Csala, ifjabb Laszczik, illetve Polony, Kosl, Reznicek.
Zarka Péter: – Türelmes játékunk a meccs végére meghozta gyümölcsét.
Miroslav Palgut: – Sajnálom, hogy csak egy játszmát tudtunk fogni Kaposváron. A negyedik, utolsó játékrészben nem tudtuk feltartóztatni a nagyon lendületbe jött Kométát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!