Sport

2007.11.03. 15:34

Egy pont Sopronból

Hiába játszott több mint fél órán keresztül emberelőnyben a BFC Siófok, nem tudta legyőzni a remekül védekező FC Sopront.

SONLINE

FC Sopron–BFC Siófok 0–0
0. perc:
a REAC elleni ütközet után, újabb hatpontos találkozó várt a Siófokra. Tornyi Barnabás, a balatoniak szakmai igazgatója számíthatott a házi gólkirályra, Fülöp Zoltánra, aki két és fél évet Sopronban töltött, valamint Melczer Vilmos és Miklósvári János is játékra jelentkezett. A hazaiaknál megérkeztek a horvát védő, Predrag Pocuca és a kameruni középpályás, Fabrizio Deffo papírjai is, így mindketten pályára léphettek az alsóházi rangadón.

1. perc: a vendégek kezdték a találkozót. A hazaiak már a meccs első percében lerohanták a siófokiakat és megpróbáltak már az ellenfelük térfelén labdát szerezni.

4. perc: a soproniak már kétszer is a siófoki védők mögé tudtak kerülni, de a beadásaik nem voltak pontosak, így nem alakult ki gólhelyzet.

7. perc: Zana futott el a jobb oldalon és egy nagy sprint után középre centerezett, de a labdára senki sem érkezett.

9. perc: Homonyik viharzott el a bal szélen és a középen remek ütemben érkező Fülöp fejére tekerte a labdát, de a beadás kicsit magas volt, így a balatoniak házi gólkirálya már nem tudta irányítani a fejest.

10. perc: Fehér csúnyán belerúgott Fülöpbe; a játékvezető gondolkodás nélkül sárga lapot adott.

12. perc: sokat szabálytalankodtak a hazai játéksok. Legutóbb Belics rántotta le Nagy Lajost; a csatárnak is felmutatta a sárga kártyát a spori.

17. perc: már a találkozó elején cserélt a hazaiak edzője. A sérült Aquinot Pintér váltotta.

21. percben: Károlyi mesterien tekert be a jobb oldalról egy szögletet, amelyre a hosszú oldalon Farkas A. érkezett, de a védő közelről nem találta el a kaput.

24. percben: a mezőnyben zajlott a mérkőzés. Mindkét együttes sokat hibázott, így nem alakulhatott ki folyamatos játék.

28. perc: Homonyik cselezett befelé a jobb oldalról, majd a tizenhatos vonalán álló Kozmorhoz passzolt, aki ahelyett, hogy lőtt volna, cselezni akart, így a védők fel tudtak szabadítani.

32. perc: a játékosok egymással foglalkoztak nem a mérkőzéssel. Györök és Homonyik csapott össze a labdáért, majd az oldalvonalon túl is folytatták az ütközetet. A játékvezető mindkét labdarúgónak sárga lapot adott.

36. perc: a meccs színvonalát remekül jelzte, hogy a szurkolók nem a találkozóval, hanem a sípmesterrel foglalkoztak. Minden ítéletet hangos füttyszó kísért.

37. perc: Károlyi rúgott bele Kozmorba, a játékvezető szabadrúgást ítélt. Pintér hosszasan reklamált az eset után, vesztére, ugyanis ő is besárgult.

39. perc: Török „biciklizett” a bal oldalon, majd miután tisztára játszotta magát 22 méterről lövésre szánta el magát, a bombája azonban nem a kaput, hanem a nézőket veszélyeztette.

41. perc: a soproniak átvették a játék irányítását. Györök ment el a bal oldalon, majd élesen középre rúgta a labdát. A beadásról Belics centikkel maradt le.

45. perc: vége az első félidőnek.

46. perc: a szünetben cseréltek a soproniak, Györököt Birtalan váltotta.

48. perc: a csapatok ott folytatták, ahol az első játékrészben abbahagyták. Sok a hiba és a szabálytalanság, a kapuk még véletlenül sem forogtak veszélyben.

51. percben: Nagy Lajos is begyűjtötte első sárga lapját. Nem sokkal később Ambrus tört be a tizenhatoson belülre, ahol Pintér szorításában elesett. A játékvezető műesésért sárgát adott a siófoki játékosnak.

53. perc: Birtalan szöktette a bal oldalon felfutó Zanát, aki két jó csel után a rövid sarkot vette célba, de Hegedűs simán fogta az erőtlen próbálkozást.

57. perc: Ambrus és Zana ugrott fel egy felívelt labdára. Az ütközés után a hazai focista elterült a földön. A spori azonnal megállította a játékot, a sérült futballistát hordágyon vitték le a pályáról.

59. perc: Belics rontott rá Hegedűsre és miután nem tudta megszerezni a labdát, csúnyán rácsúszott a hálóőre. A támadó megkapta a második sárga lapját, így indulhatott zuhanyozni.

60. perc: a fejsérülést szenvedő Zana nem tudott visszatérni a pályára, helyére Csikós érkezett.

65. perc: a kiállítás után a vendégek birtokolták többet a labdát, de helyzetet nem tudtak kialakítani. Fülöpöt vágták fel a középpályán, ennek ellenére a siófokiak csatára kapott sárga lapot.

69. perc: a hazaiak kontrákra rendezkedtek be, a Balaton-partiak pedig tíz emberrel rohamozták a soproniak védelmét, kevés sikerrel.

70. perc: a meccs helyzetét Sifter hagyta ki. Birtalan ugratta ki remek ütemben a középpályást, aki kilenc méterről senkitől sem zavartatva fölé bombázott.

74. perc: magukra találtak a soproniak. Pintér 25 méterről, szemben a kapuval lövésre szánta el magát, Hegedűs csak hatalmas bravúrral tudta fölé tolni a labdát.

78. perc: visszaállt sündisznó állásába a vendéglátó. A siófokiak kézilabdás módra körbeadogatták a védelmet, de nem tudtak rést találni ellenfelük hátsó alakzatán.

78. perc: Homonyikot Csopaki váltotta.

79. perc: Fülöp fordult le emberéről a tizenhatoson belül, majd éles szögből lőtt, de a próbálkozása nem jelentett veszélyt. A következő balatoni támadást Kuttor fejezte be, aki egy lepattanó labdát suhintott rá, de a bomba a kapus kezében landolt.

83. perc: Kozmor irigyelte meg társa teljesítményét és ő is megpróbálkozott egy lövéssel, de alaposan mellé durrantott.

85. perc: Ambrust Melczer váltotta.

86. perc: Deffo kapott sárga lapot labdaelrúgásért.

89. perc: ismét cseréltek a vendégek Kozmort Gajda váltotta.

90. perc: három percet hosszabbított a játékvezető.

90+3. perc: véget ért a találkozó.

Sopron, 2500 néző. V.: Szabó Zs. (Kispál, Deutsch).
FC Sopron: Takács T. – Farkas A., Fehér Z., Aquino (Pintér a 17. percben), Károlyi – Dancs, Deffo, Györök (Birtalan a szünetben), Sifter – Zana (Csikós a 60. percben), Belics. Vezetőedző: Vincenzo Cosco.
BFC Siófok: Hegedűs L. – Ambrus (Melczer a 85. percben), Kuttor, Forgács, László – Homonyik (Csopaki a 78. percben), Eugene, Nagy L., Kanta Sz. – Fülöp, Kozmor (Gajda a 89. percben). Szakmai igazgató: Tornyi Barnabás.
Kiállítva: Belics az 59. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!