Sport

2008.03.29. 14:51

MTK - BFC Siófok 3-0 (1-0)

Az MTK otthonába látogattak a siófoki focisták. A balatoniak még az első félidőben tartották magukat, de aztán a hazaiak könnyedén biztosították be maguknak a győzelmet, pedig Hegedűs még 11-est is hárított.

SONLINE

3. perc: A hazai csapat kezdhette a találkozót. A siófokiak nagyon bátor játékkal indultak a mérkőzés elején, Melczer ment el a jobb oldalon, üresen adott középre, de a siófoki lövést blokkolták a védők.

8. perc: Magasföldi küzdött egy indításért a bal oldalon, Lambulics beállt a játékos elé, a siófoki csatár csak szabálytalanul tudott átjutni a védőn.

10. perc: Melczer adott pontos passzt a félpálya közepéről a bal oldalon felfutó Magasföldinek, aki öt méterről kisodródva Végh kapus lábába bombázta a labdát.

14. perc: Harcosabban kezdett a Siófok, több támadásuk is veszélyesen építkezett, az MTK inkább a kontrajátékból próbálkozik. Legutóbb Pátkai lőhetett 16 méterről középről, a labdát könnyen fogta Hegedűs.

19. perc: Eddig nem tudta érvényesíteni akaratát a listavezető, a siófokiak gyakorlatilag minden átadásnál megnehezítik a hazai játékosok dolgát. A küzdelem leginkább a két 16-os között zajlott az utóbbi percekben.

23. perc: 1-0!
Kulcsár cslezett jól a jobb oldalon, tisztára játszotta magát, majd középre adott, Kanta testéről Urbán elé pattant a labda. Urbán a kapu közeléből a kitámadó hegedűs mellett a jobb sarokba passzolt.

27. perc: Bonifert ment el a jobb oldalon, jól adott középre, Melczer átvehette volna a labdát a 16-oson belül, azonban a játékos feldobta magát Pollák szorításában, a játékvezető továbbot intett.

32. perc: Több MTK támadást követően Bonifert lódult meg ajobb oldalon, a félpálya közepéről a kapu irányában keresztbe rúgta a labdát, de a siófoki csatárok nem érhettek oda.

36. perc: Melczer indította Nagyot, a játékos tisztán maradt középen, majd szépen tálalt a támadással felhúzódó Bonifert elé. Végh bravúrral ütötte ki a léc alá tartó bombát.

38. perc: Urbán cselezett jól a bal oldalon, húsz méterről a kaput célozta ugyan, de a labda jócskán a kapu fölött hagyta el a játékteret a csavarás után.

40. perc: Melczer ugratta ki Magasföldit, a csatár hét méterről a kapu mellé tekert.

43. perc: Hegedűs húzott le egy beadást, majd azonnal kirúgta a labdát, a félpályáról Zsidai azonnal visszabombázott a kimozduló kapus mellett. A labda a kaputól két méterre az oldalvonalon hagyta el a pályát.

45+1. perc: Pál ment el a bal oldalon, a visszagurítás után Kanta lövésébe Kulcsár tette bele a fejét, a labda a kapu fölött ment ki. A félidőben MTK-Siófok 1-0.

48. perc:
Melczer került gólhelyzetbe közvetlenül Végh előtt, de a védők szorításában elesett a játékos, a bíró ezúttal sem látta szabálytalannak a dolgot.

53. perc: Nagy lendülettel és sok hibával kezdtek a csapatok a második félidőben. Igazán nagy helyzetbe egyik együttes sem került.

56. perc: 2-0!
Pátkai helyére állt be Kecskés. A csere után Lambulics fejelt tisztán nyolc méterről egy szögletet követően a kapu közepébe.

60. perc: Kanta ívelhetett be egy szabadrúgásból, Pintér fejelhetett középen, de a labda a jobb oldali kapufán landolt.

63. perc: Csóka kapott sárga lapot miután csúnyán felvágta Urbánt.

64. perc: Nagy Lajos helyére Sütő érkezett.

69. perc: Tusori helyére Homonyik érkezett.

73. perc: Pál verte át a teljes siófoki védelem jobb oldalát, a cselek után a lövés már nem sikerült.

75. perc: Urbán ugrott ki három védő mögül, a csatár 13 méterről lőhetett, azonban a labda elkerülte a kaput.

78. perc: 3-0!
Pál indult meg a jobb oldalon, a védőjét egy hatalmas esernyővel verte át, a nagy hely ellenére tisztán adhatott középre, az érkező Urbán öt méterről bombázott a siófokiak kapujába.

83. perc: A siófokiak leginkább már az öltözőbe mennének kecskés passzolgatott remekül a 16-os körül, a kiugratással Kantát találta meg, de les miatt szabálytalan lett az akció.

84. perc: Zsidai helyett Szabó állt be.

86. perc: Kecskés lépett be Forgácsnak, a siófoki a földön maradt, közben a félpályáról Urbán megpróbálta átemelni Hegedűst.

89. perc: Hrepka ment el a bal oldalon, a 16-oson belül Sütő vágta fel. A 11-est Hegedűs megfogta, az ismétlő Hrepka másodszorr a kapu fölé vágta a labdát.

90+2. perc: MTK - BFC Siófok 3-0 (1-0)
Budapest, Hidekuti-stadion, V.: Szalai (Takács, Lémon)

MTK: Végh Z. - Horváth L., Lambulics, Pintér Á., Pollák - Kulcsár T. (Hrepka), Zsidai (Szabó Á.), Pátkai (Kecskés), Pál A. - Kanta J., Urbán.
Vezetőedző: Garami József

BFC Siófok: Hegedűs L. - László A., Forgács, Csóka, Ambrus - Melczer, Nagy L. (Sütő), Tusori (Homonyik), Bonifert - Magasföldi, Gajda.
Vezetőedző: Aldo Dolcetti

Gól: Urbán (23. perc, 78. perc); Lambuliucs (56. perc)
Sárga lap: Csóka (63. perc)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!