Sport

2008.03.22. 18:22

Tovább tart a diósgyőri átok

A Diósgyőr otthonában szenvedett vereséget a Kaposvári Rákóczi FC a Labdarúgó NB I huszadik fordulójában. A somogyiak amióta visszajutottak az élvonalba, nem tudták legyőzni a borsodi együttest.

SONLINE

DVTK Borsodi–Kaposvári Rákóczi FC
2–1 (0–1)
0. perc:
a 2006/2007-es pontvadászat tavaszi szezonjában is Diósgyőrben lépett pályára húsvét hétvégéjén a Rákóczi. Tavaly egy pontot „hozott” a nyúl a zöld-fehéreknek, akik abban bíztak, hogy ezúttal egy történelmi győzelem kerül a Rákóczi-szurkolók fészkébe. 2004 óta (ekkor jutott fel a somogyi gárda az élvonalba) ugyanis még nem győzte le a Kaposvár a DVTK-t.
A sárgalapok miatt eltiltott Grúz Tamásra nem számíthatott Prukner László, az amúgy is sérüléssel bajlódó Maróti Béla pedig megbetegedett. Közvetlenül az utazás előtt Nikolics is feliratkozott a maródiak listájára, így ő sem utazott el Diósgyőrbe.

1. perc: a Rákóczi kezdte a találkozót. A hazaiak megszerezték a labdát és azonnal támadást indítottak, de a remek ütemben kimozduló Milinte felszedte a csatárok elől a labdát.

4. perc: Szakály D. ugratta ki Alvest, aki egyedül törhetett kapura, de tíz méterről leadott lövését Köteles hárította.

9. perc: 0-1!
Szakály D. birkózta ki a labdát a baloldali szögletzászlónál, majd becselezte magát az ötösig, ahonnan célba vette a kaput, de a hálóőr hatalmas bravúrral hárított, a kipattanót viszont Leandro 13 méterről, laposan a kapuba lőtte.

15. perc: Pintér Z. ívelt fel egy szabadrúgást a vendégek kapuja elé, Simon megcsúsztatta a labdát, de Milinte simán fogta a fejest.

17. perc: Pintér A. 28 méterről rúghatott szabadot. A hosszú sarokra ívelt labdára Alves érkezett, de a brazil támadó a jobb kapufa mellé bólintott.

21. perc: Oláh ugratta ki remek ütemben Alvest, aki egyből középre csavarta a labdát Leandronak. A brazil játékos visszagurított Oláhhoz, aki 16 méterről a jobb felső fölé bombázott.

23. perc: veszélyeztetett a DVTK is. Homma beadására Simon érkezett, de mielőtt fejelhetett volna Milinte kiöklözte a labdát.

29. perc: magához tért a Diósgyőr. A hazaiak átvették a játék irányítását, de eddig csak távoli lövésekig jutottak, melyek messze elkerülték a kaposváriak kapuját.

34. perc: Sebők V. sárga lapot kapott reklamálásért.

35. perc: Szélpál viharzott el a jobb szélen és kiválóan tálalt Virágh elé, Obrics azonban az utolsó pillanatban kiemelte a labdát.

39. perc: óriási Rákóczi-helyzet maradt ki. Oláh adott nagyszerű labdát Szakálynak, aki 13 méterről átemelte a kifutó Köteles felett a labdát, a visszafutó Sebők V. azonban a gólvonalról szögletre mentett.

42. perc: Alves csapott volna le egy röviden hazagurított labdára, de Köteles az utolsó pillanatban menteni tudott.

45. perc: vége az első félidőnek.

47. perc: egy veszélyes hazai akció után Graszl Károly mentett Simon elöl. A kipattanót Homma tűzte rá, de Pintér A. belevetődött a lövésbe.

52. perc: hazai rohamokkal indult a második félidő. A diósgyőriek kapujához szögezték a Rákóczit, de eddig még nem találták el a kaput.

55. perc: óriási helyzetben hibázott Alves. Pintér A. remek ütemben ugratta ki a csatárt, aki azonban hosszan tolta meg a labdát, így a hazaiak hálóőre menteni tudott.

59. perc: Graszl K. kapott sárga lapot, mert felrúgta Simont.

62. perc: Szélpált Cardozo váltotta.

63. perc: Szakály D. 15 méterről centikkel lőtt a bal alsó sarok mellé.

65. perc: 1-1!
Kiegyenlített a DVTK!. Egy jobb oldalról belőtt szabadrúgás után Sebők V. öt méterről a bal felső sarokba bólintott.

71. perc: változtatott a hazaiak mestere, csatár helyére védekező középpályást küldött: Hommát Vitelki váltotta.

74. perc: Pintér bal oldalról ívelhetett be egy szabadrúgást, de a hazai védők kifejelték a labdát.

75. perc: Ribi kapott sárga lapot. Virágh helyére Trbovic állt be.

78. perc: Cardozo ordító helyeztben, az ötösről fölé bombázott. Az ellentámadásból Oláh szerezhetett volna gólt, de Köteles remek ütemben futott ki kapujából és a lelátóra rúgta a labdát.

82. perc: a vendégek sokat próbálkoztak, de nem tudtak túljárni a remekül záró hazai védelem eszén.

83. perc: 2-1!
Pintér Z. adott remek labdát Cardozónak, aki 12 méterről a kapu jobb oldalába emelt.

85. perc: Obrics helyére Kovácsevics érkezett.

88. perc: Graszl Károlyt Bozsovics váltotta.

90. perc: három percet hosszabbított a játékvezető.

90+2. perc: Sebők Vilmos kezezésért megkapta második sárga lapját is, így indulhatott zuhanyozni.

90+3. perc: vége a mérkőzésnek.

Diósgyőr, 2500 néző. V.: Veizer (Kelemen A., Tóth I.).
DVTK-Borsodi: Köteles – Kamber, Hegedűs Gy., Sebők V., Lakatos – Pintér Z., Pelecaci, Virágh, Szélpál T. – Simon A., Homma. Vezetőedző: Vágó Attila.
Kaposvári Rákóczi FC: Milinte – Graszl K., Zahorecz, Ribi, – Obrics, Szakály D., Leandro, Pest K., Pintér A. – Oláh, Alves. Vezetőedző: Prukner László.
Gólszerzők: Leandro a 9. percben, illetve Sebők V. a 65. percben, Cardozo a 83. percben.
Kiállítva: Sebők V. a 92. percben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!