Sport

2008.07.12. 20:40

A Rákóczi nyerte a Király-kupát

Ötödik alkalommal rendezték Szombathelyen a Király-kupa előkészületi labdarúgó-tornát, melyet másodszor nyert meg a Rákóczi együttese.

Kun Zoltán

Zalaegerszegi TE FC–Kaposvári Rákóczi FC 1–2 (1–2)
ZTE FC:
Pogacsics – Davidov, Simonfalvi, Ludánszki, Trnovac – Pavicsevics, Pekics, Máté, Balog – Jamel, Prijics. Vezetőedző: Supka Attila. Kaposvári Rákóczi FC: Horváth – Ribi, Graszl (Pintér, 34. p.), Grúz, Obrics (Balogh, 48. p.) – Szakály D., Farkas Z. (Ato, 34. p.), Nikolics (Oveifio, 45. p.), Farkas K. (Carlos, 40. p.) – Borisz (Csoma, 43. p.), Mitasz (Reszli, 43. p.). Vezetőedző: Prukner László.
A találkozó elején a zalaiak játszottak veszélyesebben az Oláh Lórántot külföldi próbajátéka miatt nélkülöző kaposváriak ellen. Alig negyed óra elteltével aztán fordult a kocka. A 13. percben Farkas Z. szerzett gólt a somogyiaknak. A védőket ügyesen kicselezve mintegy 5 méterről a kapu bal oldalába emelt. 0–1. Alig három perc elteltével ismét zörgött a zalai háló. Nikolics kapott remek labdát középen, majd 15 méterről a hibázó zalai kapus hasa alatt lőtt újabb gólt. 0–2. A ZTE nem hagyta annyiban és a félidő vége előtt két perccel Pavicsevics fejesével 1–2-re alakította az állást. A folytatásban nem változott az eredmény, így a Kaposvár vívhatta a döntőt a Haladással.

A bronzmérkőzésen:
Zalaegerszegi TE FC–FC Fehérvár 0–1 (0–1)

A 17. percben Farkas B. 15 méteres lövésével szerezett előnyt a Fehérvár, melyet a találkozó végéig meg is tartott.

A döntőben:
Szombathelyi Haladás FC–Kaposvári Rákóczi FC 1–1 (0–0) tizenegyesekkel 3–5

Szombathelyi Haladás FC: Szép – Csontos, Guzmics, Kuttor, Devecseri – Maikel, Vörös, Kaj – Simon, Andorka, Sipos. Vezetőedző: Csertői Aurél.
Kaposvári Rákóczi FC: Kovács – Pintér, Ribi, Grúz, Oveifivo – Ato, Szakály, Obrics, Borisz – Nikolics (Carlos, 48. p.), Farkas K. (Reszli, 48. p.). Vezetőedző: Prukner László.
Az első veszélyes helyzetet Andorka alakította ki a 11. percben, aki Vöröshöz passzolt, utóbbi 15 méterről leadott lövését Kovács bravúrral hárította. A hazaiak már a szünetben, a kaposváriak pedig a 48. percben cseréltek. Utóbbiaknál Carlos és Reszli állt be, Nikolics és Farkas K. jött le. A találkozó végéig többet birtokolta a labdát a Rákóczi. Az utolsó pillanatokban Oross vezetést szerzett a Haladásnak, de Reszli egyenlített.
A 11-eseket a Rákóczi játékosai lőtték jobban és végül 5–3-ra nyerték a döntőt. Ezzel 2006 után másodszor hódították el a Király-kupát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!