Sport

2008.07.19. 18:38

Gyenesei Leila ezüstös búcsúja az Európa-bajnokságtól

A váltóversenyben szerzett ezüstéremmel búcsúzott a Moszkvában rendezett felnőtt női öttusa Európa-bajnokságtól Gyenesei Leila.

Kun Zoltán

A hölgyek váltóversenyét az Európa-bajnokság ötödik versenynapján rendezték. A mezőnyt tíz nemzet váltója alkotta. A Vörös Zsuzsanna, Gyenesei Leila, Máthé Vivien összeállításban szereplő magyar trió a lövészet során remekül alapozta meg a folytatást. A három – személyenként tíz lövésből álló – sorozat után összesen 265 kört számoltak össze a versenybírók. Ezzel 1084 pontot gyűjtött a csapat.

A vívásban Vörös és Máthé teljesített jobban, Gyenesei itt gyengébben szerepelt. Az úszástól joggal vártak javulást a magyarok. A 3x100 méteres váltóúszás 3.00,76-os összidővel nyerték Gyeneseiék, úgy, hogy több, mint öt másodpercet vertek a másodikként érkező orosz váltóra. A sikeres számért újabb 1352 pont járt. A lovaglásban összesen 2.51,30 alatt értek a pálya végére végére a magyarok, ez az ötödik helyre volt elegendő. A begyűjtött 1074 pont azonban azt jelentette, hogy magyar trió az első helyről várhatta a futást.Az utolsó tusát a litvánok bírták a legjobban és gyakorlatilag lehajrázták a magyarokat a futópályán. A 3x1500 métert 15.51,00 alatt teljesítették Vörösék, ezért 916 pontot írtak jóvá. A komoly edzésmunkából érkező – az olimpiai felkészülés finisében lévő – magyar öttusázók végül és az ezüstérmet szerezték meg az Európa-bajnokság váltóversenyén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!